Jäsenkirjeet

JÄSENKIRJE 2/2022

Puheenjohtajan tervehdys – Tuomo Nisula

Hyvät Taidemuseon ystävät!

” Terve päivä Pohjolahan, terve Suomehen suvinen aika! Terve lepikot lehtimään, kullan käköset  helkkymään, terve lämpimät lounatuulet, lemmen tuulet tuoksumaan, veet sinertämähän, maat vihertämähän, taivahan auteret tanhuamaan! Paistaos armahin aurinko! ”

Näillä Eino Leinon Kevätlaulun sanoin toivotan Teille kaikille parhainta ja nautinnollisinta    taidekesää! Olet tervetullut mukaan ystävien tapahtumiin ja retkille! Tapaamme!

Museonjohtajan tervehdys – Taina Myllyharju

Poikkeustilat jatkuvat, tällä kertaa työtaistelun merkeissä. Tampereen taidemuseo on välillä 3.-9.5. ollut avoinna rajoitetusti ja Muumimuseo on olut työvoimapulan vuoksi kokonaan kiinni.

Tampereen taidemuseossa avautuu yleisölle joko lauantaina 11.6. tai 18.6. Vuoden nuori taiteilija 2022 Emma Jääskeläisen näyttely ja yhtä aikaa kaikkien aikojen ensimmäisen eli Kristian Krokforsin tuotannosta koostettu näyttely taidemuseon kellarikerroksessa. Emmalta on esillä veistoksia ja videokuvaa, Kristianilta maa-lauksia ja grafiikkaa. Emman teoksia on lisäksi esillä Finlaysonin alueella, teosten painavuuden vuoksi olem-me tehneet tänä vuonna yhteistyötä Finlayson Art Arean kanssa ja yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa.

Näyttelyiden pressitilaisuus pidetään joko perjantaina 10.6. tai 17.5. klo 10.00 ja varsinaiset avajaiset samana iltana klo 18-20. Näihin tilaisuuksiin lähetetään kutsut erikseen.

Avajaistilaisuuden siirtyminen johtuu erilaisista meistä riippumattomista viivästyksistä, joiden vuoksi avajais-päivämäärää jouduttaneen siirtämään viikolla eteenpäin. Pahoittelen, että en vielä pysty asiaa varmistamaan, mutta SEURATKAA TIEDOTUSTA ja Tampereen taidemuseon kotisivuja.

Lisäksi kannattaa muistaa tutustua Pirkanmaan alueen muihin kesänäyttelyihin. Ensimmäinen, Laukon kartanon kesä avautuu jo sunnuntaina 5.6. ja Tampereen taidemuseo on järjestämässä kutsun saaneille bussikyydin avajaistilaisuuteen. Kiinnostuneet olkaa yhteydessä palvelupäällikkö Juha Kotipel-toon juha.kotipelto@tampere.fi joka ottaa varauksia vastaan (ilmoittautumisjärjestyksessä).

Museoiden yö 21.5. ja ystävien kirpputori

Perinteinen museoiden yö järjestetään 21.5. lauantaina. Taidemuseolla on monenlaista ohjelmaa ja mm. järjestetään taiteilija- ja kuraattorikierroksia alkaen klo 18.30. Tarkemman ohjelman löydät taidemuseon kotisivulta https://www.tampereentaidemuseo.fi/ tai facebookista https://www.facebook.com/tampereentaidemuseo/.

Taidemuseon ystävät järjestää museoiden yön yhteydessä kirpputorin museon piha-alueella (säävaraus!). Jäsenistöä pyydetään tuomaan kirpputoritavaraa museolle perjantaina 20.5. klo 15 – 17. Toiveena on hyvälaatuinen tavara, mielellään ’kivaa designia’, kuten taidetta, lasia, taidekirjoja, koruja, korkealaatuisia tekstiilejä (esim. huiveja) jne. Kirpputori avataan 21.5. klo 17. Tervetuloa lahjoittamaan kirpputorille ja asiakkaaksi!

Taidekortti Ukrainan lasten hyväksi

Taidemuseon ystävät painattaa taidekortin Reino Viirilän teoksesta UKRAINALAINEN VIINIKANNU vuodelta 1968. Kortin hinta on 2 € ja korttia saa yhdistykseltämme ja taidemuseolta. Kortin tuotto lähetetään Unicefin kautta Ukrainan lasten hyväksi. Tule mukaan auttamaan Ukrainan lapsia!

Retket
11.6.2022 klo 14 lauantaina, retki Pispalaan Lauri Viita-museoon, osoite Portaanpää 8

Tutustumme Lauri Viita-museoon 11.6. klo 14 alkaen. Lauri Viita -museo on Tampereen Ylä-Pispalassa sijaitseva kirjailija Lauri Viidalle omistettu museo. Museon näyttelytilassa pääsee tutustumaan Lauri Viidan henkilöhistoriaan. Esillä on myös Heikki Varjan taideteoksia. Viitojen ja myös yleisesti Pispalan asumiseen 1930-luvulla pääsee tutustumaan museolla. Rakennus on suojeltu ja sitä ylläpitää Pispalan Moreeni ry, sitä vastoin museontoiminnasta vastaa Lauri Viita-seura.

Museon lähellä ei ole sallittuja pysäköintipaikkoja. Parhaiten Viita-museoon pääsee julkisilla (bussit 8, 14, 15, 28, 29, jää pois Ahjolan pysäkillä, josta 200 m kohteeseen). Omalla autolla tulijalle Ahjolan pysäköintipaikalta taikka Haulitornin juurelta voi löytyä tilaa. Kokoontuminen 11.6. lauantaina klo 14 museon pihaan. Näyttelytilaan mahtuu max 10 henkeä ahtautuen ja sama museon puolella. Museoon tutustuminen voidaan tarvittaessa järjestää useammassa erässä. Sisäänpääsy 2 €/henkilö, käteinen. Museokortti ei käy. Ilmoittautumiset museonjohtaja Arto Jalonen, arto.jalonen@tuni.fi (040-5820444).

13.7. 2022 klo 16 Riikka Lenkkerin näyttely, Haiharan taidekeskus, Haiharankatu 30

Viime kesän Mäntän retkellä kävimme tutustumassa Riikka Lenkkerin taiteilijaresidenssiin. Tervetuloa tänä kesänä Haiharan taidekeskukseen! Taidemaalari Riikka Lenkkeri esittelee meille maalauksiaan Haiharan kartanossa ke 13.7. klo 16.00. Tilaisuus on jäsenille maksuton, osoite: Haiharankatu 30, bussi nro 10 (päätepysäkki). Ei ilmoittautumista. Tervetuloa!

4.8.2022 klo 10, Keskustori, Vanha Kirkko, Sastamalan retki

Klo 10                Lähtö bussilla, Keskustori, Vanha Kirkko, Tampere

Klo 11                Opastettu kierros Riitta Nelimarkan näyttelyyn ”Hassuna”, Art Pappila, Pappilan kivinavetta, Jaatsinkatu 2

Klo 12                Lounas pöytiin tarjoiltuna Tyrvään pappila, Asemakatu 4

Klo 13.30          Tutustuminen taiteilija Hanna Variksen näyttelyyn Funkkistalossa, Marttilankatu 14

Klo 14.30          Tutustuminen kuvataiteilija ja taidegraafikko Anne Mäkelän grafiikanpajaan ja taidepuotiin, Riippiläntie 261, Karkku, Sastamala. Taiteilija kertoo työstään ja esittelee paikan. Päiväkahvi.

noin klo 17       Paluu Tampereelle.

Retken hinta 65 €, sisältää bussikuljetukset, sisäänpääsyn näyttelyihin, lounaan ja kahvit. Matka maksetaan 21.7.2022 mennessä Tampereen taidemuseon ystävien tilille FI87 6601 0001 0467 70. Sitovat ilmoittautumiset 21.7. mennessä Paula Aholle, paula.aho@kantokolmio.net tai 0408202968. Ilmoita myös ruokarajoitteet. Tervetuloa!

9.8. klo 16 Finlayson Art Area

Finlayson Art Area 2022 on avoinna 10.6 – 22.8.2022. Suosittu Finlayson Art Arean opastettu kierros jäsenille lähtee Väinö Linnan aukiolta ti 9.8. klo 16.00. Galleristi Pertti Ketonen opastaa. Tämä on jäsenillemme maksuton kohde. Ei ilmoittautumista. Lämpimästi tervetuloa!

17 – 18.9.2022 Retki Tallinnaan

Teemme retken Tallinnaan 17 -18.9.2022. Lähtö Tampereelta bussilla, meno – paluu laivalla Tallinnaan, yöpyminen hotellissa ja tutustumista taidekohteisiin. Varaa päivät kalenteristasi. Yksityiskohtainen ohjelma julkaistaan seuraavassa jäsenkirjeessä kesän loppupuolella.

8.10.2022 Retki Helsinkiin

Teemme 8.10. retken Helsinkiin ja tutustumme remontin jälkeen avatussa Kiasmassa ARS22-näyttelyyn sekä johonkin muuhun taidekohteeseen. Varaa päivä kalenteristasi. Yksityiskohtainen ohjelma julkaistaan seuraavassa jäsenkirjeessä kesän loppupuolella.

Tuomo Nisula                                                        Anna-Liisa Sundquist

Puheenjohtaja                                                       Sihteeri

JÄSENKIRJE 1/2022

1. Puheenjohtajan tervehdys – Tuomo Nisula

Hyvät taidemuseon ystävät! On ilo tervehtiä Teitä kaikkia juuri nyt, kun talvi alkaa taittua, korona helpottaa ja meillä kaikilla on suunnitelmia tulevalle keväälle ja kesälle. Olemmehan odottaneet aikaa, jolloin ”elämä” avautuisi ja rajoitukset helpottaisivat – olisi mahdollista ”elää omaa, mielenkiintoista elämää”. Nyt tartumme juuri niihin haasteisiin ja mielitekoihin, joista olemme haaveilleet! Taidemuseon ystävä, lähdethän mukaan näyttelyihin, retkille ja tapahtumiin – juuri niihin, joita hallituksessa olemme suunnitelleet ja ajatelleet Teitä kiinnostavan. Toivon, että talven hanget ja pakkaset, ovat antaneet meille kaikille terveyttä, voimia ja iloa pian alkavaan kevääseen. Tervetuloa kaikki uudet jäsenemme toimintaan ja tapahtumiin mukaan! Runoilija Eino Leino tuo Kevätlaulu-runossaan eteemme tämän päivän ajatuksia ja tuntemuksia. Olemme selviytymässä koronan ja talvikauden kylmyydestä ja elämän rikkaus voittaa! Runoilija kehottaa meitä luottamaan kaikkivoipaan armaaseen aurinkoon! ”Paistaos, armahin aurinko, hellitä hempeä huomen! Pitkä, pitkä on Pohjolan yö, kolkko on talvi Suomen. Kauan kattanut maata on hallan ja hämärän vyö, kauan on kuura peittänyt maan, huokunut mielikin hallaa vaan. – Muistaos, armahin aurinko, hellitä, hempeä pouta, jotta lähtisi sydänten jää ja sulais rintojen routa.” Hyvää, sulavaa talvea ja aurinkoista kevättä toivottaen Tuomo Nisula.

2. Museonjohtajan tervehdys – Taina Myllyharju

Tampereen taidemuseosta terve! Kohti kevättä! Tampereen taidemuseossa avautuvat uudet näyttelyt lauantaina 26.2.2022. Illuusio esittelee kotimaisia tilallisia teoksia tekeviä taiteilijoita mm. Jarno Vesala (Vuoden nuori taiteilija 2012) ja kellarikerroksessa yllättää virkatuilla ihmishahmoillaan ällistyttävä taiteentekijä Liisa Hietanen. Näyttelyn kutsuvierasavajaiset rajoitetulle joukolle järjestetään perjantaina 25.2. klo 18.00, mutta aikaisemmin samana päivänä klo 10.00 järjestettyyn lehdistötilaisuuteen (taiteilijat paikalla, kahvitarjoilu) voi myös osallistua ilmoittautumalla 22.2. mennessä heli.hakala.tampere.fi. Samassa tilaisuudessa julkistetaan Tampereen taidemuseon ystävät ry:n tekemä teoslahjoitus 90 vuotta täyttäneelle Tampereen taidemuseolle.

Muuten etenemme kohti ns. normaalia ja mikäli kaikki menee hyvin museoiden toiminta jatkuu entiseen malliin maaliskuusta lähtien. Uutta osaamista meille tuo uusi näyttelypäällikkö Maaria Salo, joka aloittaa tehtävässään 1.3.2022. Maaria Salo tulee meille Vaasasta, hän on viimeksi toiminut Vaasan museoiden kokoelmapäällikkönä ja tunnetaan aktiivisena nykytaiteen puolestapuhujana ja kirjoittajana ja taidekriitikkona.

Tampereen uuden taidemuseon suunnittelutyö on hankesuunnitteluvaiheessa ja etenee aikataulussaan. Uuden kokonaisuuden tiloja ja toimintoja on pohdittu jo pitkään helsinkiläisen palvelumuotoilutoimiston Pentagon Desiginin kanssa ja työ jatkuu yhä. Makasiinin perinpohjainen perusparannus ja uudisrakennus Siilon rakennustyöt alkavat näillä näkymin vuoden 2024 alussa ja valmista saadaan vuoden 2026 loppuun mennessä.

Museoiden yö tullaan näillä näkymin järjestämään tänä vuonna 21.5.2022. Taidemuseon osalta tapahtumaa koordinoi museolehtori Viliina Julkunen ja kaikenlaista aputyövoimaa otetaan mielellään vastaan! Yhteydenotot pj. Tuomo Nisulan kautta. – Terveisin Taina

3. Taidemuseon ystävien kevätkokous taidemuseolla 24.3.2022

Tampereen taidemuseon ystävät ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään taidemuseolla 24.3. alkaen klo 18. Esillä tilinpäätöksen ja vuoden 2021 toimintakertomuksen hyväksyminen sekä tili- ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle.

Näyttelyiden ’Illuusio’ ja ’Käänteissä’ opastus taidemuseolla jäsenille klo 17. Tervetuloa!

4. Retket

Tutustuminen Taidekeskus Mältinrantaan Ke 2.3. klo 16.30, Kuninkaankatu 2

Näyttelykoordinaattori Anne Paldanius kertoo meille lyhyesti Taidekeskus Mältinrannan toiminnasta ja esillä olevista näyttelyistä (Galleria: Mira Kankaanranta, Studio: Mortti Saarnia). Esittelyn päätteeksi tutustumme omatoimisesti näyttelyihin ja lainattaviin teoksiin.

Ei ilmoittautumisia, ei osallistumismaksua. Lämpimästi tervetuloa!

19.3.2022 Taidematka Hämeenlinnaan ja Helsinkiin

Lähtö matkalle 19.3.2022 klo 9.00 Keskustori, Vanha kirkko.

Hämeenlinnan taidemuseossa tutustumme opastetusti Ars Fennica 21 näyttelyyn, joka on juhlavuoden kunniaksi järjestetty palkintoehdokkaiden teoksista koostuva näyttely. Palkintoa jakaa Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö ARS FENNICA sr.

Lounasbrunssi klo n. 12.30 – 14.00 Ravintola Dylan, Helsinki.

Ateneumissa tutustumme opastetusti Moderni nainen ja Vuoropuhelua -näyttelyihin. Moderni nainen tarkastelee naistaiteilijoiden roolia ja asemaa 1900-luvun modernismin vuosikymmeninä. Vuoropuhelua on Hannele Rantalan ja Elina Brotheruksen valokuvanäyttely.

Matkan hinta jäsen 90 €, museokortilla 65 €. Ei jäsen 95 €, museokortilla 70 €. Muista ottaa museokortti mukaan, jos sinulla sellainen on! Hinnat sisältävät matkan, opastukset, lounaan ja pääsymaksut.

Matka maksetaan 5.3.2022 mennessä yhdistyksen tilille FI87 6601 0001 0467 70.

Sitovat ilmoittautumiset Paula Aholle, 5.3.2022 mennessä puh. 040 820 2968 tai sp. paula.aho@kantokolmio.net. Takaisin Tampereella olemme n. klo 19.00. Tervetuloa taidematkalle!

Tutustuminen Pyynikinlinnaan, Emil Aaltosen museoon 5.4.2022 klo 17.00, osoite Mariankatu 40

Aluksi draamaopastus, Emil Aaltosena esiintyy näyttelijä Auvo Vihro. Esityksen jälkeen voimme tutustua museoon ja taideteoksiin. Vierailun hinta 20 €/henkilö, maksut kerätään paikan päällä (käteinen). Ei ilmoittautumista!

Muita tulevia tapahtumia – lisää tietoa lähempänä ajankohtaa

Tutustuminen Lauri Viita-museoon 11.6.2022. Merkitse kalenteriin jo nyt.

Opastettu kierros Raatihuoneella yhdistyksen tehtävään koulutettujen jäsenten opastuksella pyritään järjestämään yhdistyksen jäsenille kevään aikana.

Tuomo Nisula                                                        Anna-Liisa Sundquist

tuomo.nisula@elisanet.fi                                   annaliisasundquist@gmail.com

0400 168 725                                                        040 823 44 81

JÄSENKIRJE 3/2021

Hyvät Ystävät!   V.A. Koskenniemi kirjoitti luonnon ilmaisukeinoista. ” Taide on yksi luonnon monista ilmaisukeinoista, niin kuin leivosen laulu, niin kuin myrskyävä meri, niin kuin tuulen humina puissa. Tästä seuraa, ettei taiteen tarkoitus voi olla jäljitellä luontoa, vaan tulkita sitä.” Näillä ajatuksilla tämän syksyn taidenautintoihin! Hyvää syksyä meille kaikille!  – tn –

MUSEONJOHTAJAN TERVEHDYS

Hei kaikki!

Syksy etenee, Tampereen taidemuseo(i)ssa on uudet, hienot näyttelyt ja mahtavaa ohjelmaa ja syntymäpäivääkin juhlitaan. Tampereen taidemuseossa voi nyt tutustua perinpohjaisesti Tampereen tuomiokirkon alttaritaulun maalarina kunnostautuneen Magnus Enckellin näyttelyyn sekä hienon tamperelaisen kuvanveistäjän Heli Ryhäsen tuotantoon. Muumimuseon Camilla Mickwitz-näyttely puolestaan tarjoaa ylisukupolvisen ja nostalgisen kokemuksen kaikille Pikku kakkosen katsojille – vaarista vauvoihin. Tampereen taidemuseon hankesuunnittelu etenee kovaa vauhtia, mutta asemakaavan hyväksymisen hidastuessa aikataulu on venymässä siten, että rakennustyöt tontilla alkavat aikaisintaan 1.1.2024. Hiljaa hyvä tulee, haastetta suunnitteluun on tuonut Makasiinin vaativa ja luultua isompi perusparannus sekä maanalaisten tilojen uudelleen suunnittelu.

Sunnuntaina 31.10.2021 Tampereen taidemuseo on avoinna klo 10 – 21 ja tarjoamme kaikille asiakkaillemme ilmaisen sisäänpääsyn. Ohjelmaakin on. Toivomme ystäväyhdistyksen jäsenistöstä apua valvontaan ja yleisökyselyn tekemisen henkilövahvuuteen. Ilmoittautumiset ma, palvelupäällikkö Antti Hannuselle p. 040 801 6350, antti.hannunen@tampere.fi. Kiitos jo etukäteen avustanne!

Taina Myllyharju, museonjohtaja

Tampereen taidemuseon ystävät ry:n

SYYSKOKOUS

Tampereen taidemuseolla to 11.11.2021 klo 18

Käsitellään toimintasuunnitelma ja talousarvio v. 2022.  Päätetään jäsenmaksun suuruus v. 2022. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle ja varsinainen sekä yksi varatoiminnantarkastaja.   

 TERVETULOA!     HALLITUS        

To 11.11. klo 17 SATEENKAAREN VÄRIT MAGNUKSEN TEOKSISSA. Tervetuloa tutustumaan suomalaisen kuvataiteen merkittävimpiin taiteilijoihin kuuluvan Magnus Enckellin teoksiin, jossa myös avataan kaapin ovia henkilökohtaisemmalla tasolla. Miten sateenkaaren värit näkyvätkään teoksissa? Draamallisella kierroksella tulkitaan Enckellin teoksia queer-näkökulmasta. Ilmoittautuminen Anna.Liisa Sundquistille, annaliisasundquist@gmail.com tai p. 040 823 44 81.

Mukaan mahtuu 20 henkilöä!

Rajoitetun osanottajamäärän vuoksi MAGNUS ENCKELLIN NÄYTTELYN TOINEN OPASTUS JÄSENILLE ke 1.12. klo 16. Ilmoittaudu Anna-Liisa Sundquistille, annaliisasundquist@gmail.com tai p. 040 823 44 81.

MOLEMMAT RETKET (21.10. JA 18.11.) POLIISIMUSEON TAIDEVÄÄRENNÖKSIÄ ESITTELEVÄÄN NÄYTTELYYN HERVANTAAN OVAT TÄYNNÄ! Järjestämme mahdollisesti 3. retken Hervantaan, siitä ilmoitamme!

YHDISTYKSEN JÄSENYYS JA JÄSENMAKSU V. 2022

Hallitus on päättänyt, että jatkossa yhdistyksen jäsenkortti on voimassa kalenterivuoden. Vuoden 2022 jäsenkortti on voimassa 1.1.2022 – 31.12.2022. Jäsenmaksu on 20 € / jäsen ja eräpäivä on 30.11.2021. Uusi jäsenkortti lähetetään joulukuun aikana.

Jäsenmaksu 20 € / jäsen

     Tili: Tampereen taidemuseon ystävät 

     Tilinumero: FI87 6601 0001 0467 70

     Viitenumero: 1122

     Viesti: Jäsenen / jäsenten nimet 

     Eräpäivä: 30.11.2021

PIKKUJOULU LATERNASSA 14.12.2021 KLO 18

Tampereen taidemuseon ystävien pikkujoulu järjestetään 14.12.2021 klo 18 perinteiseen tapaan ravintola Laternassa, Puutarhakatu 11.  Pikkujoulun hinta on 40 €/henkilö. Hintaan sisältyy jouluglögi, jouluinen buffet-pöytä, musiikkiohjelmaa ja arpajaiset. Pieni paketti arpajaisia varten on tervetullut!

Pikkujouluun osallistuminen pyydetään maksamaan 7.12.2021 mennessä yhdistyksen tilille FI87 6601 0001 0467 70, viite 3421, viestikenttään osallistujan/osallistujien nimi. Maksettu osallistuminen toimii ilmoittautumisena.

Tule mukaan viettämään rattoisaa joulujuhlaa yhdessä ystävien seurassa! Myös ystävien ystävät ovat tervetulleita!

Kaunista syksyä ja hyvää joulun odotusta!

 • Tuomo Nisula, tuomo.nisula@elisanet.fi, p. 0400 168 725
 • Anna-Liisa Sundquist, annaliisasundquist@gmail.com, p. 040 823 44 81

 

 

Jäsenkirje 2/2021

Hyvät Taidemuseon Ystävät!

”Taas leivoset ilmassa leikkiä lyö, kevätvirsiä viidakko kaikaa,
suli hanget ja nousi jo kukkien vyö, sinilaine jo lyö ja jo valkeni yö,
nyt on toivoon ja lempeen aikaa.”

Näillä Larin-Kyöstin Kevätsointuja – laulun sanoilla haluamme toivottaa Teille kaikille hyvää kevättä ja erityisen nautinnollista taidekesää! Korona on estänyt monia suunnitelmia ja ajatuksia toteutumasta, mutta nyt, tunnetun mieskuorolaulun sanoin meidän jokaisen elämään: VALOA, ILOA, TOIVOA ja RIEMUA! Iloitaan ja nautitaan alkavasta kesästä!
Terveisin Ystävien hallitus

Museonjohtaja Taina Myllyharju tervehtii meitä:

Hei kaikille! Tampereen museot avattiin 11.5. ja uuttakin katsottavaa löytyy. Muumimuseo on avoinna entisin aukioloajoin, mutta uusitulla perusnäyttelyllä ja laajennetulla Observatoriolla. Vaihtuvana näyttelynä esitellään Astrid Lindgrenin kuvittajana tunnetun Ilon Wiklandin kuvitustaidetta. Muistattehan varata vierailuaikanne etukäteen: www.tampereentaidemuseo.fi tai www.muumimuseo.fi
Tampereen taidemuseon perusparannus ja uudisrakennushanke etenee vauhdilla. Aineisto tulee tuota pikaa julkisesti nähtäville. Taidemusopuistosta on tulossa hieno läntisen keskustan keskus!

Tainan vinkit omaehtoiseen matkailuun Pirkanmaan kulttuurikohtaisiin:

– Laukon kartano, Vesilahti, paljon mielenkiintoisia taiteilijoita, konsertteja ja suositeltava ravintola. Etusivu/Laukon kartanno

– Mänttä-Vilppula: Serlachius-museot Gustaf ja Gösta Mänttä / Serlachius.fi
Göstassa esim. Banksy. XXV Mäntän kuvataideviikot 13.6.-31.8.2021

– Urkin piilopirtti, Siuro, kesänäyttely 28.6. alkaen. Kokouspalvelut, tilausravintola, hotelli, savusauna, juhlatilaisuudet.. Uusi museokorttikohde!

– Villa Royal, Mouhijärvi. Eksoottinen valinta; Koko Suomi leipoo ohjelmasta tuttu Markku Ellala esittelee kotiaan erikseen sopimalla.

Kevätkokous ja tutustuminen näyttelyihin

Tampereen taidemuseon ystävät ry:n KEVÄTKOKOUS
Taidemuseolla ma 21.6.2021 klo 17
Esillä sääntömääräiset asiat.
ENNEN KOKOUSTA klo 16 tutustuminen Joel Slotten ja Matti Kalkamon näyttelyihin museonjohtaja Taina Myllyharjun opastuksella! Tarjoilua. TERVETULOA!

Finlayson Art Area

Tiistaina 29.6. klo 16.30 opastettu TAIDEKÄVELY Finlaysonin Art Area näyttelyihin. Kierros lähtee liikkeelle Väinö Linnan aukiolta.
ILMOITTAUTUMINEN Paula Aho puh 040 820 2968 tai paula.aho@kantokolmio.net TERVETULOA!

Koronatilanne huomioiden la 21.8.2021 suunnitteilla TAIDEMATKA TURKUUN, lähtö Taidemuseon edestä klo 8.30. Tutustumme Turun taidemuseon kolmeen näyttelyyn, Turun taidemuseon Aboa Vetuksen arkeologiseen näyttelyyn ja tulomatkalla Alpo Jaakolan patsasmuseoon.
Matkan hinta 80€ ja museokortilla 72€, sis. pääsymaksut, ruokailun, matkan ja kahvit Jaakolan puistossa. Matkan hinta kerätään bussissa.
ILMOITTAUTUMINEN Paula Aho puh 040 820 2968 tai paula.aho@kantokolmio.net 30.7. mennessä.

Jäsenmaksu ja jäsenkortti

Vuoden 2020 JÄSENKORIN VOIMASSAOLOAIKAA pidennetään vuoden 2021 loppuun.
Jos vuoden 2021 jäsenmaksu on vielä maksamatta, toivomme, että saamme jäsenmaksun ennen elokuun loppua.
Jäsenmaksu: 20 €/jäsen
Tili:Tampereen taidemuseon ystävät
Tilinumero: FI87 6601 0001 0467 70
Viitenumero: 1300
Viesti: jäsenen/jäsenten nimi
Eräpäivä: viim. 31.8.2021

Tervetuloa kesän tapahtumiin. Muistamme korona määräykset, maskit, turvavälit ja käsidesi.
Uskomme ja toivomme, että loppukesä ja syksy ovat turvallisia täällä Pirkanmaalla.

Hyvää alkavaa kesää!
Tervehtien hallituksen puolesta
Tuomo Nisula pj
Anna-Liisa Sundquist siht.

JÄSENKIRJE 1/2021

MUSEONJOHTAJAN TERVEHDYS:
Tampereen taidemuseon alkuvuosi on käynnistynyt, koronasta huolimatta, mukavissa merkeissä. Pyynikintorin kaavaprosessi etenee kovaa vauhtia ja suunnitelmat tulevat lähiaikoina julkisesti esille. Taidemuseon perusparannus- ja uudisrakennushankkeen hankesuunnittelu on käynnistynyt ja uuden taidemuseon visiotyö on lähtenyt hyvin eteenpäin helsinkiläisen Pentagon Design Oy:n kanssa.

Taidemuseon päälliköissä on tapahtunut pientä vaihtoa, kun palvelupäällikkö Heikki Aittala palasi vanhaan tehtäväänsä ja näyttelypäällikkö Tapani Pennasen jäätyä eläkkeelle, amanuenssi Virpi Nikkari on ottanut hoitaakseen hänen tehtäviään.

Julkisen taiteen hankkeissa näkyvämpiä ovat olleet Ratikan taiteen erilaiset ilmentymät, Jaakko Himasen suunnitteleman Pyynikintorin pysäkin värikkäät ja valoa hehkuvat pinnat. Muita hankkeita valmistellaan mm. Etelä-Hervannan koulun, Iso-Kuusen päiväkodin ja Tampereen palloilustadionin osalta.

Tampereen taiteilijaseuran ry:n 100-vuotisjuhlanäyttelyyn pääsee koronarajoituksin osallistumaan 23.5. asti. Kesäksi avautuu Vuoden nuori taiteilija 2021 Joel Slotten taatusti kiinnostava näyttely.

Työntäyteistä osin lähi-etätyöskentelyä jatketaan ja samalla jännitetään kuka meille valitaan Tampereen kaupungin Kulttuurijohtajaksi! Valinta tapahtuu lähiviikkoina.

Ihanin, lumisin talviterveisin Taina ja esikunta
Taina Myllyharju, museonjohtaja, FM

TIEDOKSI JÄSENILLEMME:
Koska koronapandemian rajoitukset, yli 10 hengen kokoontumisista ovat edelleen voimassa, päätti ystävien hallitus kokouksessaan 16.2., että YHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS pidetään myöhemmin keväällä/kesällä. Kevätkokouksen esityslistalla ovat mm. toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2020. Kutsu kokoukseen tulee myöhemmin.

Hallitus päätti myös, että YSTÄVIEN JÄSENKORTIN VOIMASSAOLOAIKAA JATKETAAN TÄMÄN VUODEN KESÄKUUN LOPPUUN. Näin jäsenillämme on mainio mahdollisuus käydä omatoimisesti tutustumassa TAMPEREEN TAITEILIJASEURAN 100 v NÄYTTELYYN. Näyttely on avoinna 23.5. asti. Museoon otetaan vain 10 asiakasta kerrallaan, joten sisäänpääsyä saattaa joutua jonottamaan ilman etukäteen varattua aikaa. Soita siis ja varaa aika numerosta 041 730 3104 ti-pe kl 10-16.

Vuoden nuori taiteilija JOEL SLOTTE, juhlanäyttely avautuu 12.6.  Palaamme seuraavassa kirjeessä ystävien opastukseen ko. näyttelyssä!

JÄSENMAKSU 20 € maksetaan yhdistyksen tilille 10.6.2021 mennessä. Jäsenmaksun maksaneille toimitamme uuden jäsenkortin kesäkuun loppuun mennessä.

JÄSENMAKSU:
Jäsenmaksu 20 € / jäsen
Tili: Tampereen taidemuseon ystävät
Tilinumero: FI87 6601 0001 0467 70

Viitenumero: 1300
Viesti: Jäsenen/jäsenten nimet
Eräpäivä: 10.6.2021

Toivomme, että kevään/kesän aikana pääsemme normaaliin elämänmenoon ja voimme järjestää yhteistä ohjelmaa taiteen merkeissä!

Nyt toivotamme kaikille jäsenille vielä kestävyyttä koronan torjuntaan. Uskomme, että loppukeväästä tai kesän alkupuolella pääsemme toteuttamaan yhteisiä ystävien tapahtumia!

Hyviä ja nautinnollisia talvipäiviä!

Hallitus

Jäsenkirje 3 – 23.9.2020

HYVÄÄ SYKSYÄ KAIKILLE!

Tampereen taidemuseon syksy on alkanut iloisissa merkeissä. Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi kokouksessaan 20.8.2020 taidemuseon parannuksen ja uudisrakennuksen tarveselvityksen eli nyt ollaan oikeilla raiteilla. Jos kaikki menee hyvin, varsinainen suunnittelutyö käynnistyy ensi vuoden alussa, rakennustyöt alkavat keväällä 2023 ja valmista on loppuvuodesta 2025. Saamme ihan uudenlaisen taidemuseokokonaisuuden, Makasiinin, Siilon ja Tietotalon tänne Pyynikille Taidemuseopuistoon. Mutta sitä ennenkin ehtii tapahtua! Tampereen Ratikan 1.vaihe etenee ja Majaoja-säätiön pääosin rahoittama Pyynikintorin pysäkki valmistuu jo vuodenvaihteeseen mennessä. Jaakko Himasen suunnittelemaa taidepysäkkiä ei ole vielä julkisuudessa esitelty, mutta lähiaikoina tulette näkemään luonnokset, joiden perusteella työ tehdään. Taidemuseossa on avattu uudet näyttelyt, vuoden nuori taiteilija 2020 Aapo Huhta ja kansainvälinen valokuvafestivaali Backlight teemalla Space Works. Hienoja molemmat! Suomen 2. vanhin Tampereen taiteilijaseura juhlii 100-vuotista taivaltaan ja ensi vuonna vietetään sitten Tampereen taidemuseon (ja Hiekan taidemuseon) 90-vuotisjuhlavuotta.
Nautitaan ja jaksetaan koronasta huolimatta!
TAINA MYLLYHARJU, MUSEONJOHTAJA

VUODEN NUORI TAITEILIJA 2020 AAPO HUHTA TERVEHTII MUSEON YSTÄVIÄ!

Näyttely avautui 12.9.Tampereen Taidemuseossa! Esillä on tuotantoani noin kymmenen vuoden ajalta, rakentuen pääosin kahden julkaisemani valokuvakirjan (Block 2015 ja Omatandangole 2019) varaan. Näyttelyn rakenne muodostuu valokuvallisen kielen muutokselle dokumentaarisesta kerronnasta kohti sisäänpäinkääntynyttä, henkilökohtaisempaaa abstraktiota. Uusimpina teoksina näyttelyssä nähdään tyttäreni ja äitini kuvia, joissa keskeisenä teemana on vanhemmuuden mukanaan tuoma identiteettimuutos, haavoittuvuus sekä kontrollin tarpeesta irtipääseminen.
Olen yrittänyt ottaa ja tehdä valokuvia, joissa tavallinen muuttuisi erityisemmäksi, tuttu tuntemattomaksi. Joskus asiat näyttävät aika kummallisilta. Ehkäpä sellaista valokuvaa katsoisi aavistuksen pidempään? Kaiken kuvavirran keskellä pysähtyisi hetkeksi. Toivon, että näyttelystä löytyisi katsottavaa ja ihmeteltävää niin valokuvaan tottumattomalle kuin tottuneellekin!
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!
YSTÄVÄLLISESTI AAPO HUHTA

TAIDEMATKA TURKUUN la 3.10.2020

-Klo 8.30 Lähtö Keskustori, Vanha kirkko
-Klo 10 Tutustuminen ja opastus Alpo Jaakolan patsaspuistoon Loimaalla. Puisto on maastossa.
-Opastettu tutustuminen Turun Taidemuseossa Birger Kaipaisen näyttelyyn
-Brunssi Aboa Vetus / Aboa Ars museolla
-Ruokailun jälkeen opastus Aboa Vetus näyttelyyn
-Lähtö kotimatkalle noin klo 16.15 ja Tampereella noin 18.30

Matkan hinta on jäseniltä 89€, viite 2118 ja museokortilla 75€, viite 2121
Ei jäseniltä 95€, viite 2118 ja museokortilla 79€, VIITE 2121
Maksetaan tilille FI87 6601 0001 0467 70
Hintaan sisältyy matka, opastukset, brunssi, sisäänpääsymaksut. Tarjoamme pikkuevästä menomatkalla.
MATKALLA ON HUOMIOITU TURVALLISUUS! Bussia ei täytetä kokonaan, jotta turvavälit säilyvät, jaamme maskeja bussissa.
ILMOITTAUTUMINEN viim. su 27.9. MENNESSÄ! Paula Aho, paula.aho@kantokolmio.net, puh 040 820 2968 TERVETULOA!

YHDISTYKSEN TAPAHTUMAPÄIVÄ TAIDEMUSEOLLA ti 13.10.2020

-Klo 16-17 OPASTUS Vuoden nuori taiteilija Aapo Huhdan näyttelyyn ja Space Works -Backlight 2020 näyttelyyn

-Klo 17-18 KONSERTTI Duo LEHTINEN & LIPASTI, pääsymaksu 5 €, johon sisältyy ohjelmalehtinen
Konsertissa kuullaan sekä klassista että viihteellisempää musiikkia, mm. kappaleita Sibeliukselta, Kreisleriltä, Straussin valsseja, Tapio Rautavaaran lauluja sekä jazzstandardeja. Viulisti Pauliina Lehtinen ja pianisti Sakari Lipasti muodostavat kokoonpanon DUO LHETINEN & LIPASTI. Duon soittoa on luonnehdittu kauniiksi ja persoonalliseksi ja konsertteja sielukkaiksi ja runollisiksi. Duo esiintyy aktiivisesti ja on tehnyt yhteistyötä mm. Maailmantango-festifaalin, Samuli Edelmanin, Sibelius-museon ja useiden muiden museoiden kanssa. TERVETULOA KONSERTTIIMME!

-Klo 18.15 Tampereen taidemuseon ystävät ry SYYSKOKOUS
Käsitellään toimintasuunnitelma ja talousarvio 2021. Päätetään jäsenmaksun suuruus. Valitaan puheenjohtaja, hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle ja varsinainen sekä yksi varatoiminnantarkastaja. Hallitus TERVETULOA!

TUTUSTUMINEN GRAFIIKKAPAJA HIMMELBLAUHUN JA YHDISTYKSEN UUTEEN TOIMISTOON tiistaina 20.10. klo 16.30

Grafiikkapaja Himmelblau esittelee meille toimintaansa klo 16.30 ja tämän jälkeen on mahdollisuus tutustua yhdistyksen uuteen toimistoon. Himmelblau ja toimisto sijatsevat samassa osoitteessa Finlaysoninkuja 9. Grafiikkapajaan käynti krs:sta PB ja 2B. Yhdistyksen toimisto on -1 krs. Hissi on käytössä. TERVETULOA!

Taidemuseon ystävien PIKKUJOULU ravintola LATERNASSA ke 16.12. klo 18

Ohjelmaa, musiikkia, arpajaiset, taiteen tietokilpailu, talon runsas buffet-pöytä. Mukavaa yhdessä oloa ystävien seurassa! Halutessasi tuo pikkupaketti arpajaisiin. Ilmoita osallistuminen viim. ke 9.12. Sirkku Kölhi mieluimmin sähköpostilla sirkku.kolhi@gmail.com tai puh 0400 782 260.
Osallistumismaksu 40€ maksetaan ennakkoon yhdistyksen tilille FI87 6601 0001 0467 70. Viesti: Pikkujoulu
TERVETULOA!

TAITEILIJA JUHANI TUOMEN T-paita


Juhani Tuomi esitteli suunnittelemaansa t-paitaa Taidepiknik-tapahtumassa. Paidan voi tilata Juhanilta sähköpostilla juhani.tuomi@gmail.com tai puh 040 56 39 544. Ota yhteyttä! Paita on kammattua luomupuuvillaa. Jokaisesta paidasta saa yhdistyksemme 5€. Kaikkia kokoja on vielä saatavilla S-XXXL. Ilmoita Juhanille nimi, osoite ja paidan koko, niin saat paidan postissa.

Yhdistyksemme kotisivut: tampereentaidemuseonystavat.fi

Tampereen taidemuseon ystävät ry.
Finlaysoninkuja 9 33210 TAMPERE

TERVEHTIEN JA HYVÄÄ SYKSYÄ TOIVOTELLEN

Tuomo Nisuja pj ja Anna-Liisa Sundquist, sihteeri

Jäsenkirje 2 – 2.6.2020

Hyvää kesää Teille  kaikille, Taidemuseon ystävät! Nyt on aika nauttia odotetusta Suomen kesästä, auringosta ja lämmöstä!

Akseli Gallen-Kallelan Aino-triptyykki vuodelta 1889, lainassa Suomen Pankin kokoelmista, on edelleen ihailtavissa Tampereen taidemuseossa. Käykääpä katsomassa näyttelyitä, joista museonjohtaja Taina Myllyharju alla mainitsee!

Toivotamme jäsenistölle kaikkea hyvää, terveyttä ja onnellisen lämpimiä kesäpäiviä !

Ystävien hallitus psta Tuomo Nisula

Museonjohtaja Taina Myllyharju tervehtii Teitä !

Tampereen museot avautuvat 2.6.2020 korona – epidemiasta aiheutuneen karanteeniajan jälkeen! Taidemuseo avaa ovensa suosittuun Joseph Alanen-näyttelyyn ja kellarikerroksessa avautuu Ilkka Väätin näyttelykokonaisuus. Myös Suomen Pankista lainaksi saamamme Akseli Gallen-Kallelan Aino – triptyykille olemme saaneet jatkoaikaa, kaikki tämä 9.8.asti. Muumimuseo Tampere-talossa avautuu myös ja juhlavuoden Muumit ja meri – näyttely on taas katsottavissa. Tapahtumatoimintaa ei kuitenkaan järjestetä, työpajat eivät ole avoinna eikä ryhmävarauksia oteta vastaan kummassakaan museossa. Ohjeet turvalliseen museovierailuun löytyvät sivulta: tampereentaidemuseo.fi/tervetuloa/turvallinen-museovierailu .

Syksyn (alustava) näyttelyohjelma:

 • JOSEPH ALANEN & ILKKA VÄÄTTI & AINO- triptyykki 2.6. – 9.8.2020

Elo-syyskuun tauolla taidemuseossa järjestetään ilmastointikanavien nuohous!

 • VUODEN NUORI TAITEILIJA 2020  – ALPO HUHTA & Backlight 12.9. – 8.11.2020
 • Tampereen taiteilijaseura 100 vuotta 28.11. 2020 – 31.1.2021

Lisäksi tiedoksenne, että Tampereen uusi taidemuseo-hanke etenee. Tarveselvitys laaditaan virkamiesvoimin juhannukseen mennessä ja tavoitteena on, että sivistys- ja kulttuurilautakunta saa asian käsiteltäväkseen elokuun kokouksessa. Mikäli asialle saadaan myönteinen päätös, voinemme alkaa suunnitella vanhan taidemuseorakennuksen peruskorjausta ja uudisrakennus Siilon rakentamista tosissaan. Tällöin rakennustyöt käynnistyisivät syksyllä 2023.

Mukavaa kesää teille kaikille ja toivottavasti nähdään museoissamme!

T: Taina

Jäsenkortti

Vanha jäsenkortti, joka oli voimassa huhtikuun loppuun, on edelleen voimassa heinäkuun loppuun 2020! Uusi jäsenkortti postitetaan ohessa kaikille, joiden jäsenmaksu on saapunut kevään aikana.

Kesän tapahtumia – TERVETULOA !

 • Tutustumme Tampereen upeisiin patsaisiin – PATSASKÄVELY!

Opastettu kävely lähtee Museokeskus Vapriikin pihalta ma 15.6. klo 17. Opastus kestää n.1,5 tuntia. Oppaana Silja Paakkanen kaupungilta. Osanottomaksu 5 € maksetaan paikalla. Ei ennakkoon ilmoittautumista! TERVETULOA !

 • Kesäinen TAIDE-PICNIC – TAPAHTUMA TAIDEMUSEON PUISTOSSA ke 29.7. klo 17.

Taiteilija ILKKA VÄÄTTI tulee kertomaan museossa esillä olevasta näyttelystään. Tamperelaiset taidemaalarit JUHANI TUOMI ja ERNO PELTONEN ovat myös lupautuneet paikalle kertomaan kuulumisiaan. Kesäillassa nautimme omia eväitä ja järjestämme pientä tarjoilua! Nautimme yhdessäolosta! Ei ennakkoon ilmoittautumista! TERVETULOA !

Taidemaalari JUHANI TUOMI kirjoittaa:

Olen Pispalasta eli tamperelainen taidehanu. Suunnittelin maalaukseni HANU 2017 pohjalta teille kesäpaidan. Paitahan on siitä erinomainen tuote, kuten taidettakin, vaatetusta tarvitaan sekä koronarajoitusten aikaan että sen jälkeen, kun nousemme koronasuojistamme loppukesän aurinkoon paistettelemaan. Silloin pitää olla ns. varustus kunnossa.

Tilaamalla paidan voitte tukea minun taiteellista työtäni sekä hienoa yhdistystänne, nimittäin jokaisesta myydystä paidasta tilitetään ystäville 5 €. Paita on 100 % kammattua luomupuuvillaa ja se kestää 40 asteen pesun. Paitojen koot ovat S – XXXL. Paidan hinta on 35 € (sis. 24 % alv) + 5 € postikulut. Postikulut maksetaan vain 1. paidasta.

Voit tilata paidan s-postitse juhani.tuomi@gmail.com. Ilmoittamalla 1) nimesi ja postiosoitteesi 2 ) paitojen määrä ja koko ( S – XXXL ) 3) Huom: Mainitsethan tilauksessasi, että olet Tampereen taidemuseon ystävät ry:n jäsen, niin yhdistys saa osansa. Vastaan mielelläni kysymyksiinne tuotteesta. Taiteestani ja kesäpaidasta sivulla www.juhanituomi.com .

 • DUO LEHTINEN & LIPASTI  konsertti taidemuseossa su 27.9. klo 15.

Ammattimuusikot, tamperelaiset viulisti PAULIINA LEHTINEN ja pianisti SAKARI LIPASTI  konsertoivat ympäri Suomea, Museokonsertti koostuu klassisen musiikin ohjelmistosta. Heidän konserttinsa Sibelius-museossa ja Väinö Aaltosen museossa keräsi runsaasti yleisöä ja kiitosta. Lipputuloista muusikot lahjoittavat osan meille, taidemuseon ystäville!

Konserttiohjelma 5-10 € ?

Yhdistyksemme kotisivut:

tampereentaidemuseonystavat.fi

 

HYVÄÄ KESÄÄ TEILLE KAIKILLE !

Tapaamisiin !

Tampereen taidemuseon ystävät ry.

Jäsenkirje 1 – 20.2.2020

Museonjohtaja Taina Myllyharjun tervehdys

Tampereen taidemuseon näyttelyvuosi 2020 käynnistyy ennennäkemättömällä Joseph Alasen näyttelyllä.

Tamperelainen, nuorena kuollut Kalevalan kuvittaja esittäytyy 1.2. alkaen taidemuson kahdessa ylimmässä kerroksessa ja kokonaisuus täydentyy kellarikerroksen Anna Alapuron ja Ilkka Väätti-näyttelyllä. Myös kaikenlaista oheisohjelmaa on tiedossa, seuratkaa tiedotusvälineitä ja taidemuson verkkosivuja sekä sosiaalista mediaa.

Tampereen taidemuseo sai joulukuussa tiedon nimeämisestään alueelliseksi vastuumuseoksi (ent. aluetaidemuseo) ja työ laajenee ennen näkemättömällä tavalla. Alueellista asiantuntijatyötä tulevat tekemään amanuenssin lisäksi taidekoordinaattori ja sisältöpalvelupäällikkö. Taidemuseon muu henkilökunta tekee myös alueellista työtä ja Tampereen taidemuseo tuleekin näkymään paremmin koko maakunnassa kunhan kaikki uudet rekrytoinnit on saatettu päätökseen.

Muumimuseossa juhlitaan muumien 75.vuotista taivalta Itämeren suojelun merkeissä, uusi  vaihtuva näyttely Muumit ja meri, avautuu yleisölle 15.2.

Julkisen taiteen näkyvimpänä hankkeena jatkaa edelleen Ratikan taide, kevään kuluessa valmistuu useita pysyviä taideteoksia ja ratikkapysäkitkin saavat hahmon. Muita julkisen taiteen hankkeita ovat esim. Sammon koulu, Kalevan kulman alikulku, Vuoreksen koulu, Iso-kuusen päiväkoti ja Etelä-Hervannan koulu.

Myös Siilon eteen tehdään koko ajan työtä. Tampereen uusi taidemuseo – hanke etenee viitesuunnittelun merkeissä ja aikatauluhahmotelmat ja kustannusarviotkin ovat jo valmistuneet. Alustava rakennusaikataulu on kaavailtu syksystä 2023 syksyyn 2025, jotta uusi taidemuseokokonaisuus voidaan avata yleisölle alkuvuonna 2026.

Iloisin mielin viettämään iloista 20-lukua !

                           Taina Myllyharju, museonjohtaja

Yhdistyksen kevätkokous

Tampereen taidemuseon ystävät ry:n

KEVÄTKOKOUS

Tampereen taidemuseolla ti 3.3.2020 klo 17

 Esillä sääntöjen kevätkokoukselle määräämät asiat,

toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2019,

toiminnantarkastajien lausunto ja tilinpäätöksen

vahvistaminen sekä sääntömuutosehdotuksen toinen käsittely.

Hallitus

TERVETULOA !

Sääntömuutosehdotuksen toinen käsittely

Kirjepostilla toimitettu sääntömuutosehdotus on kevätkokouksessa toisessa käsittelyssä. Siinä on esitetty kaikki ehdotetut muutokset, myös syyskokouksen hyväksymät muutokset (3 § ja 10.6 §).

Näyttelyn opastus

Ennen kevätkokousta ti 3.3. klo 16 – 17 opastus näyttelyihin: Tamperelaisen taidegraafikon Anna Alapuron (s.1953) yksityisnäyttely museon alakerrassa ja yläkerrassa tamperelaisen Joseph Alasen (1885 – 1920) näyttely Jugend – Kalevala – Tampere. Alanen oli yksi keskeisistä Kalevalan aiheiden kuvittajista. TERVETULOA!

Tulevia tapahtumia

Taidenäyttelyt taidemuseolla

 • 2. – 24.5.2020 Joseph Alanen – Jugend – Kalevala – Tampere
 • 2. – 22.3.2020 Anna Alapuro – grafiikkaa                         

Ti 3.3.2020 klo 17 yhdistyksen KEVÄTKOKOUS Taidemuseolla                          

Ti 14.4.2020 TAIDE- ja KULTTUURIRETKI KANGASALLE:  Lähtö Keskustorilta (Vanha kirkko) klo 15.30, bussikuljetus. Kokoontuminen Kangasala-taloon klo 16.00. Tutustuminen ja opastus Jussi TwoSeven All is One – näyttelyyn. Bussilla jatkamme Huutijärven Parvulaan, jossa klo 17 tutustuminen Nukketeatteri Hupilaiseen. ” Kaarina Maununtytär” esitys ja tutustuminen nukketeatterin pukuihin ja toimintaan oppaana Sinikka Meurman. Kahvitarjoilu. Noin klo 19 paluu Keskustorille. Matkan hinta jäseniltä 26 €, museokortilla 22 € / ei-jäsenet 31 €, museokortilla 27 € maksetaan yhdistyksen tilille FI87 6601 0001 0467 70, viitenumero 3612. Retken hinta sisältää opastukset, pääsymaksut, matkan ja kahvitarjoilun. Ilmoittautumiset PAULA AHO mielellään s-postilla paula.aho@kantokolmio.net/ tai p. 040 820 2968. 

Kevään ja kesän retkistä ja tapahtumista lisää seuraavassa jäsenkirjeessä.

Yhdistyksen hallitus 2019 ja muut toimihenkilöt

Tuomo Nisula pj, p. 0400 168 725,  tuomo.nisula@elisanet.fi, Anna-Liisa Sundquist siht., p.040 823 4481, anna-liisa.sundquist@tampereentaidemuseonystavat.fi, Sirkku Kölhi vpj./retkivastaava, Mikko Meurman tal.hoit., Eila Hanninen jäsenrekisteri, Paula Aho retkivastaava, muut hall. jäsenet Arto Jalonen, Kari Salonen, Pekka Sepponen, toiminnnantarkastajat Rea Tiira ja Heikki Kuntonen.

Jäsenmaksu vuodelle 2020 ja jäsenkortti

Yhdistyksen syyskokous on päättänyt vuoden 2020 jäsenmaksuksi edelleen saman 20 €.

TIEDOT JÄSENMAKSUN MAKSAMISEEN:

 • Tilin nimi: Tampereen taidemuseon ystävät ry.
 • Tilin numero: FI87 6601 0001 0467 70
 • Viesti:  Jäsenen / jäsenten nimi
 • Eräpäivä : 15.3.2020
 • Viitenumero: 1300
 • Jäsenmaksu: 20 €

Jäsenkortti, joka on voimassa 1.5.2020 – 30.4.2021, postitetaan jäsenmaksun maksaneille huhtikuussa. Jäsenkortti oikeuttaa vapaaseen pääsyyn           Tampereen Taidemuseoon, ei kuitenkaan Tampere-talossa Muumi-museoon!

Yhdistyksen kotisivut

Yhdistyksen kotisivut on uudistettu. Käykää tutustumassa osoitteessa https://tampereentaidemuseonystavat.fi/ ! Hallitus pyrkii sivujen kautta välittämään jäsenille ajantasaista tietoa toimintaan liittyvistä asioista. Palaute uudistetuista kotisivusta on tervetullutta. Myös toiveita sisällöstä otetaan mielellään vastaan.

Tervehtien ja leppoisaa talvea kevään odotuksessa toivottaen ystävien hallituksen puolesta

 

Tuomo Nisula                                                                    Anna-Liisa Sundquist

puheenjohtaja                                                                   sihteeri

 

Tampereen taidemuseon ystävät ry. ,TR 1 Väinö Linnan aukio 15. 2. krs , 33 210 TAMPERE, email: tuomo.nisula@elisanet.fi

Jäsenkirje 4 – 22.10.2019

”Syksy jo saa, harmaa on maa, koivuista lehtiset pois putoaa.

Lintusten tie etelään vie, siellähän kesäkin ikuinen lie.

Kolkkona jää, seutumme tää, kaipaamaan suvea pois rientävää.

Pimeyteen, syksyhiseen, vaipuvi luonto jo nyt verkalleen.

Veikkoset hei! Surra tok ei, kesä jos mennessään kaiken jo vei,

työhön me vaan, nyt ahkeraan, kesää ei muisteta kaivatakaan.”

Näillä Teille monelle tutuilla syyslaulun sanoilla toivotan ystäville

hyvää, virkistävää ja aurinkoista syksyn aikaa!

Tervetuloa ystävien tapahtumiin – tapaamisiin!

Tuomo Nisula