JÄSENKIRJE 1/2021

MUSEONJOHTAJAN TERVEHDYS:
Tampereen taidemuseon alkuvuosi on käynnistynyt, koronasta huolimatta, mukavissa merkeissä. Pyynikintorin kaavaprosessi etenee kovaa vauhtia ja suunnitelmat tulevat lähiaikoina julkisesti esille. Taidemuseon perusparannus- ja uudisrakennushankkeen hankesuunnittelu on käynnistynyt ja uuden taidemuseon visiotyö on lähtenyt hyvin eteenpäin helsinkiläisen Pentagon Design Oy:n kanssa.

Taidemuseon päälliköissä on tapahtunut pientä vaihtoa, kun palvelupäällikkö Heikki Aittala palasi vanhaan tehtäväänsä ja näyttelypäällikkö Tapani Pennasen jäätyä eläkkeelle, amanuenssi Virpi Nikkari on ottanut hoitaakseen hänen tehtäviään.

Julkisen taiteen hankkeissa näkyvämpiä ovat olleet Ratikan taiteen erilaiset ilmentymät, Jaakko Himasen suunnitteleman Pyynikintorin pysäkin värikkäät ja valoa hehkuvat pinnat. Muita hankkeita valmistellaan mm. Etelä-Hervannan koulun, Iso-Kuusen päiväkodin ja Tampereen palloilustadionin osalta.

Tampereen taiteilijaseuran ry:n 100-vuotisjuhlanäyttelyyn pääsee koronarajoituksin osallistumaan 23.5. asti. Kesäksi avautuu Vuoden nuori taiteilija 2021 Joel Slotten taatusti kiinnostava näyttely.

Työntäyteistä osin lähi-etätyöskentelyä jatketaan ja samalla jännitetään kuka meille valitaan Tampereen kaupungin Kulttuurijohtajaksi! Valinta tapahtuu lähiviikkoina.

Ihanin, lumisin talviterveisin Taina ja esikunta
Taina Myllyharju, museonjohtaja, FM

TIEDOKSI JÄSENILLEMME:
Koska koronapandemian rajoitukset, yli 10 hengen kokoontumisista ovat edelleen voimassa, päätti ystävien hallitus kokouksessaan 16.2., että YHDISTYKSEN KEVÄTKOKOUS pidetään myöhemmin keväällä/kesällä. Kevätkokouksen esityslistalla ovat mm. toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2020. Kutsu kokoukseen tulee myöhemmin.

Hallitus päätti myös, että YSTÄVIEN JÄSENKORTIN VOIMASSAOLOAIKAA JATKETAAN TÄMÄN VUODEN KESÄKUUN LOPPUUN. Näin jäsenillämme on mainio mahdollisuus käydä omatoimisesti tutustumassa TAMPEREEN TAITEILIJASEURAN 100 v NÄYTTELYYN. Näyttely on avoinna 23.5. asti. Museoon otetaan vain 10 asiakasta kerrallaan, joten sisäänpääsyä saattaa joutua jonottamaan ilman etukäteen varattua aikaa. Soita siis ja varaa aika numerosta 041 730 3104 ti-pe kl 10-16.

Vuoden nuori taiteilija JOEL SLOTTE, juhlanäyttely avautuu 12.6.  Palaamme seuraavassa kirjeessä ystävien opastukseen ko. näyttelyssä!

JÄSENMAKSU 20 € maksetaan yhdistyksen tilille 10.6.2021 mennessä. Jäsenmaksun maksaneille toimitamme uuden jäsenkortin kesäkuun loppuun mennessä.

JÄSENMAKSU:
Jäsenmaksu 20 € / jäsen
Tili: Tampereen taidemuseon ystävät
Tilinumero: FI87 6601 0001 0467 70

Viitenumero: 1300
Viesti: Jäsenen/jäsenten nimet
Eräpäivä: 10.6.2021

Toivomme, että kevään/kesän aikana pääsemme normaaliin elämänmenoon ja voimme järjestää yhteistä ohjelmaa taiteen merkeissä!

Nyt toivotamme kaikille jäsenille vielä kestävyyttä koronan torjuntaan. Uskomme, että loppukeväästä tai kesän alkupuolella pääsemme toteuttamaan yhteisiä ystävien tapahtumia!

Hyviä ja nautinnollisia talvipäiviä!

Hallitus