JÄSENKIRJE 3/2022 – 15.9.2022

Puheenjohtajan tervehdys – Tuomo Nisula

Hyvät ystävät! Tervehdin Teitä intiaanien syyslaulun sanoin: ”Pihakoivukin taas jo kellastuu ja pääskyset parvihin käy, niin äänetön kohta on laulujen puu, pesän luona ketään ei näy.” Hyvä yhteistyökumppanimme museonjohtaja Taina Myllyharju on ikäväksemme jättänyt paikkansa. Kiitämme Tainaa lämpimästi yhdistyksemme tukemisesta ja antoisasta toimintamme arvostamisesta. Saimme vuosien varrella tärkeää tietoa museon toiminnasta, näyttelyistä ja Siilon rakennusprojektista. Toivotamme Tainalle kaikkea hyvää uusiin haasteisiin, onnea ja menestystä tuleville vuosille!

Kiitos menneistä vuosista, aurinkoa elämääsi Taina!

Teille kaikille hyvää syksyä! Olet tervetullut syksyn tapahtumiimme!

Museonjohtajan tervehdys – Taina Myllyharju

Hei kaikki,

Joudun ikäväkseni ilmoittamaan, että jätän Tampereen kaupungin työnantajana taakseni 1.9.2022 alkaen. Jään vuosilomalle 15.8. alkaen ja sitten kohti uusia tuulia. Sijaisenani ensi alkuun toimii kokoelmapäällikkö Suvi-Mari Eteläinen, sitten remmiin astuu syksyksi Tapani Pennanen kunnes uuden museonjohtajan rekrytointi saadaan päätökseen. Käytännön asioissa yhteistyötä kanssanne jatkavat museolehtori Viliina Julkunen ja ma. palvelupäällikkö Markku Nuutila.

Kiitokset kaikille erinomaisen mukavasta ja antoisasta yhteistyöstä!

Tampereen Taidemuseon ystävien taideretki 8.10.2022 Helsinkiin

  • Lähtö klo 8.30 Tampere,Keskustori Vanha kirkko.
  • 10.00-10.30 poikkeamme Riihimäen lasimuseoon, jossa Heikki Orvola – Materiaalien virtuoosi, näyttely ja Ambiente -Timo Sarpanevan painokankaita.
  • 11.30 alkaa opastetut näyttelyt HAM:issa, Wiggo Wallensköld ja Tove Jansson.
  • 13.00 Ruokailu, ravintola Olivia Central Station, Kaivokatu 1 (rautatieaseman entinen lippuhalli)
  • 15.00 Kiasma, opastettuna Ars 22, neljäs ja viides kerros. Toinen näyttely omatoimisesti, Kompassissa pohjoinen, joka on Jenny ja Antti Wihurin rahaston nykytaidekokoelmasta.

Matkalle ilmoittaudutaan viim. 26.9.2022 Paula Aho, sp. paula.aho@kantokolmio.net tai puh. 040 820 2968. Kerrotko ilmoittautuessasi haluatko syödä kala-, liha- vai kasvisvaihtoehdon, sekä myös ruoka-allergiat. Matkan hinta 95 €, museokortilla 65 €. Matka maksetaan Taidemuseon ystävien tilille FI87 6601 0001 0467 70. Matka maksettava ilmoittautumisen yhteydessä 26.9.2022.

Syyskokous 10.11. klo 18 ja klo 17 taidemuseon näyttelyn esittely

Tampereen taidemuseon ystävät ry:n

SYYSKOKOUS

pidetään Tampereen taidemuseolla to 10.11.2022 klo 18.

Käsitellään toimintasuunnitelma ja talousarvio v. 2023.  Päätetään jäsenmaksun suuruus v. 2023. Valitaan yhdistykselle uusi puheenjohtaja Tuomo Nisulan luopuessa tehtävästä. Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle (erovuorossa ovat Paula Aho, Eila Hanninen, Sirkku Kölhi, Mikko Meurman ja Tuomo Nisula) ja varsinainen sekä yksi varatoiminnantarkastaja (nykyiset Heikki Kuntonen ja Rea Tiira). TERVETULOA!     HALLITUS

Monet nykyisen hallituksen jäsenistä ovat olleet luottamustehtävissään pitkään ja toivoisivat, että voisivat jättää tehtävän seuraajalle. Nykyisen hallituksen jäsenet vetoavat, että yhdistyksen jäsenet harkitsisivat osallistumista hallitustyöhön. Ilmoittautumisen luottamustehtäviin voi tehdä syyskokouksessa tai sihteerille ennakolta sähköpostilla annaliisasundquist@gmail.com. Jos olet kiinnostunut, nykyisen hallituksen jäsenet ovat valmiita kertomaan lisää tehtävistä ja hallituksen työskentelystä. Ilmoittautuminen voi koskea tulevassa syyskokouksessa avoinna olevia hallituspaikkoja tai pidemmällä tähtäimellä avoimiksi tulevia hallitustehtäviä. Lähitulevaisuudessa hallitukseen tarvitaan jäsenrekisterin hoitajaa, sihteeriä, taloudenhoitajaa jne. Hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle ovat aina syyskokouksessa jäsenten päätettävissä.

Ennen syyskokousta 10.11.2022 klo 17 esitellään jäsenistölle taidemuseon näyttely ’Siveltimen voima’ (avoinna 8.10.2022 – 8.1.2023). Näyttely esittelee suomalaista ekspressiivistä maalaustaidetta kultakaudelta nykytaiteeseen. Tervetuloa!

Tallinnan retki siirtyy

Syksylle (17-18.9.2022) suunniteltu Tallinnan taideretki on aikatauluongelmien vuoksi siirretty keväälle 2023. Palataan asiaan myöhemmin.

Pikkujoulu 13.12.2022 klo 18 Cafè Aleksanterinpuisto, Puutarhakatu 37

Tampereen taidemuseon ystävien pikkujoulu järjestetään 13.12. alkaen klo 18 Cafè Aleksanterinpuistossa, osoite Puutarhakatu 37, Tampere. Ravintola tarjoaa monipuolisen menun pikkujouluun osallistujille (katso jäljempänä). Jokainen tilaa ja maksaa ruokajuomansa itse. Lisäksi järjestetään ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä, tietokilpailu ja pienten joulupakettien arvonta. Osanottajat voivat tuoda joulupaketteja arvontaa varten. Pikkujoulun hinta on 44 euroa ja se maksetaan 28.11.2022 mennessä yhdistyksen tilille FI87 6601 0001 0467 70, viite 1203, viestikenttään osallistujan/osallistujien nimi. Sitova ilmoittautuminen Sirkku Kölhille 28.11. mennessä sähköpostilla sirkku.kolhi@luukku.com tai puhelimitse 0400 78 22 60. Tervetuloa pikkujouluun! Olethan tarkkana määräpäivien kanssa. Ravintola tarvitsee osanottajamäärän kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Laskutus ilmoitetun pääluvun mukaan.

Pikkujoulumenu (muutokset mahdollisia):

Alkumalja: Glögi;

Alkuruokapöytä:

Vihersalaattia & appelsiini-vinaigretteä; Punajuurta, pähkinää & sinihomejuustoa; Perunasalaattia & mäti-katkarapudippiä; Sienisalaattia & pikkelöityjä kehnäsieniä; Punajuurigraavattua lohta ja mummonkurkkua; Pippuroitua naudan paahtopaistia & piparjuurella sekä karkealla sinapilla maustettua ranskankermaa; Saaristolaisleipää ja voita;

Lämpimäksi: Ylikypsää savustettua porsaan niskaa omenalla ja rakuunalla maustetussa punaviinikastikkeessa; Rosmariinilla ja timjamilla maustettua juures-perunapyrettä;

Makeaksi: Joulusuklaakakkua, rommilla maustettua suklaamoussea ja kirsikkaa; Kahvi/tee;

Hinta: 44,00 €/hlö

Taidekortti Ukrainan lasten hyväksi

Taidemuseon ystävät yhdessä taidemuseon kanssa on painattanut taidekortin Reino Viirilän teoksesta UKRAINALAINEN VIINIKANNU vuodelta 1968. Kortin hinta on 2 €/kpl ja 10 €/6 kpl. Korttia saa yhdistykseltämme. Valitettavasti kortin myynti museon kassalta ei ole mahdollista. Pyrimme myymään kortteja yhdistyksen tilaisuuksissa ja kortteja voi tilata hallituksen jäsenten kautta muutoinkin. Kortin tuotto lähetetään Unicefin kautta Ukrainan lasten hyväksi. Tule mukaan auttamaan Ukrainan lapsia!

Oppaaksi raatihuoneelle!

Tampereen taidemuseon ystävillä on ollut vuodesta 2020 alkaen mahdollisuus toimia oppaana tutustumaan tuleville ryhmille Raatihuoneella. Tähän mennessä oppaina ovat toimineet meidän jäsenemme Eeva Viljanen ja Susanna Härkönen. Nyt Raatihuone opastukset ovat lisääntymässä ja tarvitsemme lisää uusia oppaita.

Tampereen kaupunki sopii opastuksesta sitä haluavan ryhmän kanssa, kun päivä ja aika on sovittu, niin opastustehtävästä tulee pyyntö meidän oppaillemme. Kierroksen kesto on 45-60 min. Se käsittää Raatihuoneen 1. ja 2. kerroksen. Kierroksella kerrotaan Raatihuoneesta rakennuksena, sen historiasta ja sinne sijoitetusta taiteesta.

Raatihuoneen historiasta ja taidekokoelmista on hyvä kirjallinen materiaali, jotka annetaan oppaille. Lisäksi järjestämme yhdessä taidemuseon kanssa tehtävään perehdytyksen ja nykyiset oppaamme ovat myös luvanneet perehdyttää ja ottaa mukaan kierroksille.

Jos kiinnostuit tehtävästä, niin ilmoittaudu 30.9. MENNESSÄ Eila Hanniselle: eilahanni@gmail.com tai puh 050 320 9135. TERVETULOA OPPAAKSI RAATIHUONEELLE!

Tuomo Nisula                                                                                   Anna-Liisa Sundquist

Puheenjohtaja                                                                                   Sihteeri