Jäsenkirje 3 – 23.9.2020

HYVÄÄ SYKSYÄ KAIKILLE!

Tampereen taidemuseon syksy on alkanut iloisissa merkeissä. Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi kokouksessaan 20.8.2020 taidemuseon parannuksen ja uudisrakennuksen tarveselvityksen eli nyt ollaan oikeilla raiteilla. Jos kaikki menee hyvin, varsinainen suunnittelutyö käynnistyy ensi vuoden alussa, rakennustyöt alkavat keväällä 2023 ja valmista on loppuvuodesta 2025. Saamme ihan uudenlaisen taidemuseokokonaisuuden, Makasiinin, Siilon ja Tietotalon tänne Pyynikille Taidemuseopuistoon. Mutta sitä ennenkin ehtii tapahtua! Tampereen Ratikan 1.vaihe etenee ja Majaoja-säätiön pääosin rahoittama Pyynikintorin pysäkki valmistuu jo vuodenvaihteeseen mennessä. Jaakko Himasen suunnittelemaa taidepysäkkiä ei ole vielä julkisuudessa esitelty, mutta lähiaikoina tulette näkemään luonnokset, joiden perusteella työ tehdään. Taidemuseossa on avattu uudet näyttelyt, vuoden nuori taiteilija 2020 Aapo Huhta ja kansainvälinen valokuvafestivaali Backlight teemalla Space Works. Hienoja molemmat! Suomen 2. vanhin Tampereen taiteilijaseura juhlii 100-vuotista taivaltaan ja ensi vuonna vietetään sitten Tampereen taidemuseon (ja Hiekan taidemuseon) 90-vuotisjuhlavuotta.
Nautitaan ja jaksetaan koronasta huolimatta!
TAINA MYLLYHARJU, MUSEONJOHTAJA

VUODEN NUORI TAITEILIJA 2020 AAPO HUHTA TERVEHTII MUSEON YSTÄVIÄ!

Näyttely avautui 12.9.Tampereen Taidemuseossa! Esillä on tuotantoani noin kymmenen vuoden ajalta, rakentuen pääosin kahden julkaisemani valokuvakirjan (Block 2015 ja Omatandangole 2019) varaan. Näyttelyn rakenne muodostuu valokuvallisen kielen muutokselle dokumentaarisesta kerronnasta kohti sisäänpäinkääntynyttä, henkilökohtaisempaaa abstraktiota. Uusimpina teoksina näyttelyssä nähdään tyttäreni ja äitini kuvia, joissa keskeisenä teemana on vanhemmuuden mukanaan tuoma identiteettimuutos, haavoittuvuus sekä kontrollin tarpeesta irtipääseminen.
Olen yrittänyt ottaa ja tehdä valokuvia, joissa tavallinen muuttuisi erityisemmäksi, tuttu tuntemattomaksi. Joskus asiat näyttävät aika kummallisilta. Ehkäpä sellaista valokuvaa katsoisi aavistuksen pidempään? Kaiken kuvavirran keskellä pysähtyisi hetkeksi. Toivon, että näyttelystä löytyisi katsottavaa ja ihmeteltävää niin valokuvaan tottumattomalle kuin tottuneellekin!
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!
YSTÄVÄLLISESTI AAPO HUHTA

TAIDEMATKA TURKUUN la 3.10.2020

-Klo 8.30 Lähtö Keskustori, Vanha kirkko
-Klo 10 Tutustuminen ja opastus Alpo Jaakolan patsaspuistoon Loimaalla. Puisto on maastossa.
-Opastettu tutustuminen Turun Taidemuseossa Birger Kaipaisen näyttelyyn
-Brunssi Aboa Vetus / Aboa Ars museolla
-Ruokailun jälkeen opastus Aboa Vetus näyttelyyn
-Lähtö kotimatkalle noin klo 16.15 ja Tampereella noin 18.30

Matkan hinta on jäseniltä 89€, viite 2118 ja museokortilla 75€, viite 2121
Ei jäseniltä 95€, viite 2118 ja museokortilla 79€, VIITE 2121
Maksetaan tilille FI87 6601 0001 0467 70
Hintaan sisältyy matka, opastukset, brunssi, sisäänpääsymaksut. Tarjoamme pikkuevästä menomatkalla.
MATKALLA ON HUOMIOITU TURVALLISUUS! Bussia ei täytetä kokonaan, jotta turvavälit säilyvät, jaamme maskeja bussissa.
ILMOITTAUTUMINEN viim. su 27.9. MENNESSÄ! Paula Aho, paula.aho@kantokolmio.net, puh 040 820 2968 TERVETULOA!

YHDISTYKSEN TAPAHTUMAPÄIVÄ TAIDEMUSEOLLA ti 13.10.2020

-Klo 16-17 OPASTUS Vuoden nuori taiteilija Aapo Huhdan näyttelyyn ja Space Works -Backlight 2020 näyttelyyn

-Klo 17-18 KONSERTTI Duo LEHTINEN & LIPASTI, pääsymaksu 5 €, johon sisältyy ohjelmalehtinen
Konsertissa kuullaan sekä klassista että viihteellisempää musiikkia, mm. kappaleita Sibeliukselta, Kreisleriltä, Straussin valsseja, Tapio Rautavaaran lauluja sekä jazzstandardeja. Viulisti Pauliina Lehtinen ja pianisti Sakari Lipasti muodostavat kokoonpanon DUO LHETINEN & LIPASTI. Duon soittoa on luonnehdittu kauniiksi ja persoonalliseksi ja konsertteja sielukkaiksi ja runollisiksi. Duo esiintyy aktiivisesti ja on tehnyt yhteistyötä mm. Maailmantango-festifaalin, Samuli Edelmanin, Sibelius-museon ja useiden muiden museoiden kanssa. TERVETULOA KONSERTTIIMME!

-Klo 18.15 Tampereen taidemuseon ystävät ry SYYSKOKOUS
Käsitellään toimintasuunnitelma ja talousarvio 2021. Päätetään jäsenmaksun suuruus. Valitaan puheenjohtaja, hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle ja varsinainen sekä yksi varatoiminnantarkastaja. Hallitus TERVETULOA!

TUTUSTUMINEN GRAFIIKKAPAJA HIMMELBLAUHUN JA YHDISTYKSEN UUTEEN TOIMISTOON tiistaina 20.10. klo 16.30

Grafiikkapaja Himmelblau esittelee meille toimintaansa klo 16.30 ja tämän jälkeen on mahdollisuus tutustua yhdistyksen uuteen toimistoon. Himmelblau ja toimisto sijatsevat samassa osoitteessa Finlaysoninkuja 9. Grafiikkapajaan käynti krs:sta PB ja 2B. Yhdistyksen toimisto on -1 krs. Hissi on käytössä. TERVETULOA!

Taidemuseon ystävien PIKKUJOULU ravintola LATERNASSA ke 16.12. klo 18

Ohjelmaa, musiikkia, arpajaiset, taiteen tietokilpailu, talon runsas buffet-pöytä. Mukavaa yhdessä oloa ystävien seurassa! Halutessasi tuo pikkupaketti arpajaisiin. Ilmoita osallistuminen viim. ke 9.12. Sirkku Kölhi mieluimmin sähköpostilla sirkku.kolhi@gmail.com tai puh 0400 782 260.
Osallistumismaksu 40€ maksetaan ennakkoon yhdistyksen tilille FI87 6601 0001 0467 70. Viesti: Pikkujoulu
TERVETULOA!

TAITEILIJA JUHANI TUOMEN T-paita


Juhani Tuomi esitteli suunnittelemaansa t-paitaa Taidepiknik-tapahtumassa. Paidan voi tilata Juhanilta sähköpostilla juhani.tuomi@gmail.com tai puh 040 56 39 544. Ota yhteyttä! Paita on kammattua luomupuuvillaa. Jokaisesta paidasta saa yhdistyksemme 5€. Kaikkia kokoja on vielä saatavilla S-XXXL. Ilmoita Juhanille nimi, osoite ja paidan koko, niin saat paidan postissa.

Yhdistyksemme kotisivut: tampereentaidemuseonystavat.fi

Tampereen taidemuseon ystävät ry.
Finlaysoninkuja 9 33210 TAMPERE

TERVEHTIEN JA HYVÄÄ SYKSYÄ TOIVOTELLEN

Tuomo Nisuja pj ja Anna-Liisa Sundquist, sihteeri