Tapahtumat

Lähde Raatihuoneelle oppaaksi !

Taidemuseon ystäville tarjoutuu mielenkiintoinen tehtävä toimia oppaana Raatihuoneella, Tampereen arvokkaassa kulttuurihistoriallisessa rakennuksessa!

Tampereen kaupunki tarjoaa erilaisille ryhmille mahdollisuuden tulla tutustumaan Raatihuoneeseen rakennuksena, sen historiaan ja taiteeseen.  Kierros käsittää 1. ja 2. kerroksen ja sen kesto on 45 – 60 min.

Tällä hetkellä ensimmäiset sovitut ryhmäopastukset ovat alkusyksystä. Silloin Tampereen kaupungin eri palvelutaloista tulee viikon aikana viisi eri ikäihmisten ryhmää tutustumaan taloon.

Ryhmien koko on noin 20-25 henkilöä. Jos ryhmä on suurempi, se jaetaan kahteen ryhmään. Kierroksen voi opastaa yksin tai jos haluaa, niin sen voi tehdä myös kaksi henkilöä yhdessä. Kierroksia voi tulevaisuudessa olla milloin vain, arkipäivisin, viikonloppuisin, päivällä tai illalla.

Raatihuoneen historiasta ja kokoelmista on erittäin hyvä materiaali suomen- ja englannin kielellä,  jonka oppaat saavat käyttöönsä. Lisäksi oppaat perehdytetään Raatihuoneella tehtävään.

Jos kiinnostuit tehtävästä, niin ilmoittaudu 15.3. mennessä Eila Hanninen  eilahanni@gmail.com  / p.050 320915 tai Tuomo Nisula tuomo.nisula@elisanet.fi / p 0400 168725

Kutsumme kiinnostuneet Taidemuseon ystävien toimistolle keskustelemaan lisää aiheesta.

Jos sinulla on mahdollisuus opastaa vieraalla kielellä esim. englanti tai ruotsi, niin mainitse myös siitä.

 

PERUUTETTU – Taide-ja kulttuuriretki Kangasalle ti 14.4.2020

 

 

Lähtö Keskutorilta, Vanha kirkko, klo 15.30

Klo 16.00  Kangasala-talossa tutustuminen ja opastus Jussi TwoSeven All is One taidenäyttelyyn.

Klo 17.00 Tutustuminen Nukketeatteri Hupilaiseen ”Kaarina Maununtyttären” esitys ja tutustuminen nukketatterin pukuihin ja toimintaan.
Kahvitarjoilu

Klo n. 19.00 Paluu Keskustorille.

Matkan hinta 26 €, museokortin haltijoilta 22 €. Ei-jäseniltä matkan hinta 31 €, museokortilla 27 €. Matkan hinta sisältää opastukset, pääsymaksut, matkan ja kahvitarjoilun.  Matka maksetaan yhdistyksen tilille

FI87 6601 0001 0467 70, viitenumero 3612.

Ilmoittautumiset Paula Aho, mieluummin sähköpostilla paula.aho@kantokolmio.net, tai tarvittaessa

puhelimella 040 820 2968.

 

 

Retkiselostus
Voipaala 28.1.2020

Retkelle osallistui noin 40 Tampereen taidemuseon ystävää. Tutustuimme Voipaalan kartanossa Janne Laineen ja hänen seitsemän ystävänsä näyttelyyn.

Ystäviin kuuluvat Maija Albrecht, Outi Heiskanen, Rannveig Helgadottir, Inari Krohn, Elina Luukanen, Marika Mäkelä ja Ulla Rantanen.

Janne Laine itse oli kertomassa näyttelystä, sen taustoista ja yhteyksistä seitsemään kollegaan. Saimme myös ostaa mukaan hienoa Janne Laineen grafiikkaa ystävälliseen hintaan. Näytti siltä, että kauppa kävi mukavasti.

Lopuksi nautittiin kahvit suolaisen ja makean kera. Kuulimme niin ikään tarinan Voipaalan kartanon moninaisesta historiasta. Oli oikein onnistunut reissu. Kaikki viihtyivät ja nauttivat näyttelyn annista!

Ilmoittautuminen retkille

Jäsen

Museokortin haltija