Taidekeskus Mältinrannassa 13.5.-30.5.2023


Galleriassa Janette Holmström, Studiossa Paula Ervamaa
Tervetuloa näyttelyjen avajaisiin Taidekeskus Mältinrantaan
perjantaina 12.5. klo 18-20.

Galleriassa on esillä kuvataiteilija Janette Holmströmin näyttely nimeltä Ennen liikenneympyrää, poimi mukaasi kivi.
Janette Holmström (s.1984) on kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa valokuvan, installaation ja liikkuvan kuvan parissa.
"Vaellan pitkin kaupunkia. Kulkiessani löydän jotain, jota en ole etsinyt. Näkymä on hauras. Niin kuin ajatuskin.

Ennen liikenneympyrää, poimi mukaasi kivi. on valokuvaan ja löytömateriaaleihin pohjaava teoskokonaisuus, joka käsittelee juurettomuuden tunnetta sekä maiseman ja mielen katkoksia, ammentaen erityisesti urbaanista ympäristöstä. Galleria Mältinrannassa esillä on matka, joka poukkoilee edestakaisin, lähelle ja kauas. Se on katkonaista tarinaa, joka pyytää pysähtymään.

Studiossa on esillä tamperelaisen kuvataiteilija Paula Ervamaan näyttely nimeltä BLUE LOVE - verta, merta ja muita pisaroita.
"Piirsin pitkästä aikaa. Päivitin pari vanhaa ja tein uusia. Prosessini on ollut kuin yksin seilaamista. En osaa purjehtia, mutta voin kuvitella. Päämäärä ei ole ollut näkyvissä ja matkanteko on ollut hidasta ja työlästä. Pisara sinistä, pisara punaista, pisara lainattua, pisara kultaa. Tee se itse, elämän alkemistisen avioliiton äärellä, prosessissa, kohti jotakin yksinkertaista ja toimivaa. Yhteen pisaraan tiivistyy paljon asioita. Oli se sitten verta, merta, kyyneliä tai muita aineita, sen muoto on oleellinen piirtää, kuten myös reunoja ja rajoja tässä vapaudessa. Valon osuessa pisaraan, siinä välkkyvät kaikki värit ja niistä on mielikuvitus tehty. Värit loistavat harmauden rinnalla; kuin tähdenlennon neonoranssia tuhkassa. Sisäisestä eetteristä poimin esiin erilaisia versioita jatkuvista muodonmuutoksista. Kuten savuna ilmaan, ilmoille piirtyy kuvia ja niiden merkityksiä; kuin palavin sulin ilmaan nouseva lintu. Symboleista syntyy kuvallista lyrikkaa, joilla yritän tehdä rakkauslaulua sinusta, sinulle. Ystäväni antoi minulle termin ”wall power”. Pidän siitä. Tässä näyttelýssä on esillä monien yhteensoviteltujen asioiden hauras, mutta voimallinen kokonaisuus, josta jokainen sen kokija voi katsoa ja kuunnella omanlaisensa visuaalisen tarinan tai laulun."
Näyttelyt ovat yleisölle avoinna 13.5.-30.5.2023, ma-to 12-18, pe-su 12-16. Tervetuloa!
Email Marketing Powered by MailPoet