Galleriassa Juhani Tuomi, Studiossa Karoliina Korvuo

4.-21.11.2023

Tervetuloa Juhani Tuomen ja Karoliina Korvuon näyttelyjen avajaisiin Taidekeskus Mältinrantaan perjantaina 3.11. klo 18-20.
Galleriassa avautuu Juhani Tuomen näyttely nimeltä Taas kävi niin kuin aina käy. Näyttely rakentuu kolmesta eri sisällöllisestä kokonaisuudesta. Ensimmäinen on vuosien 2021-2022 Idän ihmeitä -teemalla maalattuja öljyvärimaalauksia elämästäni Pohjois-Karjalassa.
Näyttelyn toinen kokonaisuus on Vaarallisia suhteita -maalaussarja, jonka maalasin esitettäväksi saman nimisen näytelmän yhteydessä Joensuun Kaupunginteatterin yleisölämpiöön kevättalvella 2022. Sarja kuvaa Pierre Choderlos de Laclos’n klassikkokirjan Vaarallisia suhteita (1782) minussa inspiroimaa kuvastoa, se ei kuvita sitä, vaan kuva-aiheet ovat tarinan minussa syntyneitä mielikuvia sen kierosta maailmasta.
Taas kävi niin kuin aina käy (2023) on näyttelyn kokoava kolmas maalaussarja, jonka kuvasto on Ukrainan sodan synnyttämää syvää vihaa, halveksuntaa ja raivoa minussa Venäjään roistovaltiota ja sen diktaattoria ja hänen kätyreitään kohtaan. Olen pyrkinyt kuvaamaan näitä surkimuksia heidän surkeudessaan, valehtelevina ihmiskyrpinä, murhamiehinä, raiskaajina ja pesukoneiden ryöstelijöinä, joita he ovat. Maalauksellisesti olen pyrkinyt värikylläisellä paletilla luomaan kontrastia aiheiden inhottavuutta kohtaan.
Studiossa avautuu Karoliina Korvuon näyttely nimeltä Sopeutumiskykykilpailu. Se kertoo työn ja toimeentulon rakenteista alanvaihtoa harkitsevan nuoren kuvataiteiijan kokemusten kautta. Video- ja valokuvasta sekä ready made -elementeistä koostuva esitystaiteellinen installaatio kuvaa taiteilijan valmistautumista Poliisiammatti-korkeakoulun pääsykokeisiin vuosina 2021-2023, jolloin hän opiskeli Kuvataideakatemian tila-aikataiteen maisteriohjelmassa ja työskenteli Taideyliopiston ylioppilaskunnan hallinnoiman Vapaan Taiteen Tilan koordinaattorina.
Karoliina Korvuo lähestyy taidetta paradoksaalisena työn ja arvon muodostuksen muotona, joka ammentaa voimansa vapauden ja ulkopuolisuuden ajatuksista.
Taidetanssiharrastuksen täyttämästä teini-iästä kumpuava virtuositeetin vaatimuksen kyseenalaistaminen, spektaakkeleihin väsyminen sekä selkokielisyys motivoivat hänen taiteellista toimintaansa.
Näyttelyt ovat yleisölle avoinna 4.11.-21.11.2023, ma-to 12-18, pe-su 12-16.
Email Marketing Powered by MailPoet