Taidekeskus Mältinrannassa 2.9.-19.9.2023

Galleriassa Luontoja-ryhmä, Studiossa Onni Takkinen

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Taidekeskus Mältinrantaan
perjantaina 1.9. klo 18-20.
Galleriassa avautuu Luontoja-ryhmän näyttely Luontoja 4: Vyöhyke, jossa ovat mukana Inka-Maaria Jurvanen, Antti Keitilä, Hannele Kumpulainen, Iisa Maaranen, Pia Männikkö, Miika Nyyssönen, Sara Orava ja Julia Strand. Taiteilijaryhmän on kuratoinut Miika Nyyssönen.
Vyöhyke on ominaisuuksiltaan, käyttötarkoitukseltaan tai hallinnoinniltaan yhtenäinen rajallinen alue tai sektori. Luontoja 4: Vyöhyke -näyttely pohtii, kuinka ja miksi me näitä määrityksiä teemme ja asetamme.
Ryhmämme tavoitteena on tehdä pitkään yhteistyötä, jotta näyttelyihin tulee kiinnostava aikaperspektiivi sekä ryhmän jäsenten taiteellisen tuotannon että ympäristössä tapahtuvien muutosten kautta. Esimerkiksi rajavyöhykkeen merkitys on maailmanpoliittisten muutosten seurauksena latautunut merkittävästi siitä hetkestä kun aloimme suunnitella näyttelyä. Ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeiden muutos on silminnähtävän nopeaa. Pienessä mittakaavassa taiteilija näkee sen työmatkansa varrella tai puutarhassaan.
Studiossa avautuu Onni Takkisen Kasvukaudet-näyttely. Se koostuu ekspressiivisistä öljyvärimaalauksista, joissa Takkinen käsittelee ympäristössään tapahtuvaa muutosta.
Oman kodin huonekasvit ja kaupunkiympäristön puut inspiroivat tällä hetkellä teosteni muotokieltä, kuten myös kypsyvät kasvit ja hedelmät. Maalauksissani on abstrahoituja muotoja puista ja kasveista, mullan, soisen maaston, jäkälän ja sammaleen kasoja, kylmää sadevettä ja maatuvia puita. Minua kiehtoo kasvun ja maatumisen sykli, miten asiat kasvavat täyteen kukoistukseensa ja lopulta kuihtuvat ja maatuvat pois.
Käsittelen taiteessani omia tunteita ekspressiivisten maisemien, ihmis- ja eläinhahmojen kautta. Otan taiteeseeni paljon vaikutteita kaupunkiympäristöstä ja luonnosta, ja pyrin luomaan maalauksiini unenomaisia tiloja.
Näyttelyt ovat yleisölle avoinna 2.9.-19.9.2023, ma-to 12-18, pe-su 12-16. Tervetuloa!
Email Marketing Powered by MailPoet