Tampereen taidemuseon Tampere 19.4.2023
ystävät ryJÄSENKIRJE 2/2023
1. Puheenjohtajan tervehdys – Ville Liimatainen
Hyvää kevättä jäsenemme! Lähestyvä kesä tarkoittaa myös yhdistyksemme järjestämien taidetapahtumien ja -matkojen aktivoitumista kuten tästä jäsenkirjeestä tulette huomaamaan. Huhtikuun puolivälissä matkailimme Tallinnassa tutustuen kaupungin taidetarjontaan. Loppuvuoden pysymme kotimaassa ja suosimme lähikohteita, joissa niissäkin on paljon mielenkiintoista koettavaa.

Hallitus on uudistanut yhdistyksen kotisivua ja sen kehittäminen jatkuu. Tapahtumagalleria -sivulle kootaan valokuvia ja muistoja yhdistyksen tapahtumista. Hallitus on tavannut Tampereen Taideyhdistyksen johtoa sekä Sara Hildénin taidemuseon johtoa. Tapaamisissa sovittiin yhteistyön tiivistämisestä ja keskinäisen tiedottamisen parantamisesta. Tarkoitus on, että voisimme jatkossa kertoa kotisivulla jäsenillemme myös niistä mielenkiintoisista kuvataiteen tapahtumista Tampereella ja lähialueilla, jotka eivät ole yhdistyksemme järjestämiä.

Kevätkokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2022 - toimintakertomus on luettavissa kotisivulla. Kokouksessa myös kyseltiin jäsenten ideoita taideretkien ja muun toiminnan osalta - ehdotukset ovat edelleen tervetulleita. Niitä voi vinkata hallituksen jäsenille tai ottaa esille yhdistyksen syys- ja kevätkokouksissa.

2. Marianne Laitin näyttely Galleria Saskiassa ti 25.4. klo 17
Vierailemme Galleria Saskiassa, Pirkankatu 6, Tampere, jossa on esillä Marianne Laitin näyttely. Taiteilija itse on kertomassa meille teoksistaan ja työskentelystään. Tapahtuma on maksuton eikä ilmoittautumista tarvita. Lämpimästi tervetuloa!

3. Museoiden yö 20.5. – Taidemuseon Ystävien kirpputori
Järjestämme perinteisen kirpputorin Museoiden yönä 20.5. Taidemuseon piha-alueella klo 18-20 (säävaraus). Pyydämme lahjoituksia jäseniltämme kirpputorimyyntiä varten. Lahjoitettavat tavarat voit tuoda Fashion ompelimoon 15.5. - 17.5. liikkeen aukioloaikoina (ma-ke klo 10-19). Fashion ompelimo on osoitteessa Hämeenpuisto 33A katutason liiketilassa. Ompelimo löytyy Hämeenkadun ja Hallituskadun väliseltä osuudelta Hämeenpuistoa.
Toivomme kirpputorille laadukasta tavaraa kuten lasia, keramiikkaa, koruja, vöitä, huiveja, laukkuja, taidekirjoja ja taide-esineitä, jotka ovat käyneet itsellesi tarpeettomiksi. Emme voi ottaa vastaan vaatteita myyntiä varten.
Myymme kirpputorin yhteydessä myös kahvia/teetä/mehua ja kahvileipää. Tule käymään ja tuo ystäväsikin ostoksille kirpputorillemme! Samalla toki voi käydä tutustumassa Taidemuseon hienoihin näyttelyihin.

4. Finlayson Art Area 2023 – näyttelyiden esittely ke 28.6.
Vierailemme ke 28.6. Finlayson Art Area 2023 näyttelyissä klo 17.00. Lähtö Väinö Linnan aukiolta. Tapahtumajohtaja Pertti Ketonen on lupautunut jälleen oppaaksemme. Tapahtuma on maksuton eikä ilmoittautumista tarvita. Tervetuloa joukolla mukaan!

5. Purkutalo Pinniin tutustuminen, Pinninkatu 47, to 15.6. klo 19-20
Tutustumme purkutalo Pinnin näyttelyyn opastettuna. Osallistujat maksavat sisäänpääsymaksun Pinni 47:n hinnaston mukaan.

Tapaamme jo klo 18 näyttelyn pihapiirissä. Tutustutaan omatoimisesti teoksiin ennen opastusta, koska näyttelytila suljetaan heti kierroksemme jälkeen. Voimme myös kahvitella talon kahvilassa.

Hallitus lähettää muistutusviestin jäsenillemme sähköpostilla vielä ennen tapahtumaa. Jos tietoomme on tullut lisää yksityiskohtia näyttelyyn tutustumisesta, kerromme niistä viestissämme.

6. Haiharan näyttelykesä, Haiharankatu 30, to 13.7.
Taiteilija Anna Alapuro esittelee meille taidekeskuksen Kartanossa esillä olevia teoksiaan klo 17.00. Kahvitellaan omakustanteisesti Haiharan Kahvikamarissa. Perille pääsee bussilla nro 10, lähtöpysäkki esimerkiksi Keskustorilla, jää pois päätepysäkillä, josta on lyhyt kävelymatka taidekeskukselle. Tapahtuma on maksuton eikä ilmoittautumista tarvita. Lämpimästi tervetuloa!

7. Helsinki – Espoo taidematka la 19.8.
Teemme Tampereen Taidemuseon ystävien taidematkan 19.8. bussilla Helsinkiin Albert Edefeltin näyttelyyn Ateneumiin ja Espooseen EMMA-taidemuseoon.
Matkalle lähtö Keskustorilta, Vanha kirkko, klo 8.00. Takaisin Tampereella n. klo 19.30.
Ateneumissa esillä oleva Albert Edelfeltin(1854-1905) näyttely tarkastelee Edelfeltin koko uraa ja erityisesti hänen merkitystään kansainvälisenä vaikuttajana. Suositulla puolen tunnin näyttelyintrolla saamme johdatuksen Albert Edelfeltin taiteeseen asiantuntevan oppaan johdolla ja runsaan kuvaesityksen avulla. Näyttelyintron jälkeen tutustumme näyttelyyn omaan tahtiin. Jos Edelfelt kiinnostaa, voit etukäteen katsoa Yle Areenasta dokumentin Edelfeltin taiteesta ja näyttelystä Pariisissa ( https://areena.yle.fi/1-62107103).
Toinen tutustumiskohde on Espoon EMMA-modernin taiteen museo, jossa opastettuna tutustuminen Kyösti Kakkosen lasi- ja keramiikkaesine-kokoelmiin.
Opastuksen jälkeen voimme tutustua muihin EMMAn näyttelyihin kuten Yrjö Kukkapuron ’Taikahuone’. Yrjö Kukkapuron tuotannon rinnalla Taikahuoneessa nähdään teoksia muotoilijan aikalaisilta ja nykytaiteilijoilta. Katso lisää https://emmamuseum.fi/emman-nayttelyt/nyt/.

Matkan hinta jäseniltä 98€, museokortilla 75€ ja ei jäseniltä 100€, ja museokortilla 80€. EMMAan pääsevät yli 70 vuotiaat ilmaiseksi - huomaa tämä maksaessasi. EMMAn pääsymaksu on muutoin 10€ tai museokortti.

Hintaan sisältyvät matkat, lounas, opastukset museoissa ja kahvit.
Sitovat ilmoittautumiset 30.7.2023 mennessä Paula Aholle, sp paula.aho49@gmail.com (huom! Paulan uusi sähköpostiosoite) tai puhelin 040 820 2968. Ilmoita myös ruokarajoitteet.
Matka maksetaan 30.7.2023 mennessä Tampereen Taidemuseon Ystävien tilille
FI87 6601 0001 0467 70, viestiin merkintä; Hki-Espoo 19.8; ja osallistujan /osallistujien nimi/ nimet.
Tervetuloa matkalle!Ville Liimatainen Anna-Liisa Sundquist
Puheenjohtaja Sihteeri
Email Marketing Powered by MailPoet