Taidekeskus Mältinrannassa 22.4.-9.5.2023
Galleriassa Mirva Niskanen, Studiossa Elina Priha
Tervetuloa näyttelyjen avajaisiin Taidekeskus Mältinrantaan
perjantaina 21.4. klo 18-20.
Galleriassa on esillä kuvataiteilija Mirva Niskasen näyttely nimeltä Processing..
"Taiteeni tällaisenaan sai alkunsa vuonna 2019, kun olin vielä taideopiskelija Kankaanpään taidekoulussa ja kurssilla, jolla tutkittiin taiteilijan prosessia. Työstin taiteeni teemoja kirjoittaen. Kurssin aikana ymmärsin taiteellisen prosessin tärkeyden esteettisen lopputuleman sijaan. Kirjoittaminen muuttui lopulta hieman fanaattiseksikin viivan piirtämiseksi, ja viivan tutkiminen ja värikerrokset muokkautuivat maalauksiksi. Kuulakärkikynä on tärkein työvälineeni. Minulle väritetyt alueet ovat kuvaksi kirjoitettua ajatuksen virtaa teemojen ympärillä, joita näiden 3,5 vuoden aikana olen taiteessani käsitellyt.
Inspiraation lähteinä minulle ovat toimineet kodin tekstiilit, kaupunkimaisema, sähkökaapit, maalauksen erilaiset pohjaratkaisut, materiaalit sekä niiden yhdisteleminen ja muokkaaminen. Prosessin aikana olen tutkinut monenlaisia teemoja taiteeni kautta. Näitä teemoja ovat: riippumattomuuden tavoittelu, äitiys ja ihmissuhteiden peiliefekti, juuret, pysähtyminen ja odottaminen."
Studiossa on esillä helsinkiläisen kuvataiteilija Elina Prihan näyttely Familiar Stranger II.
"Työskentelyni on hyvin prosessilähtöistä, jossa materiaalin ja tekijän intiimi suhde ja vuorovaikutus ovat pääosassa. Tekeminen on yhteistyötä materiaalin kanssa: käytän pääosin kierrätettyjä ja löydettyjä materiaaleja, joten lopputulos on aina jonkin verran ennalta määrittelemätön. Ajattelen tekstiilien parissa työskentelyä jonkinlaisena pehmeän aktivismin ja feminismin muotona: nyky-yhteiskunnassamme hitautta ja huolenpitoa ei juurikaan arvosteta.
Teosteni aiheet liikkuvat mielikuvituksen, muistojen ja todellisuuden välimaastossa, jossain tuttuuden ja vierauden väliköissä. Alitajuisesti työskentelyni lähtee pyrkimyksestä ymmärtää – elämää, ympäristöä, maailmaa, itseäni, muita ihmisiä ja olioita; sitä että olemme kaikki sidoksissa toisiimme."
Näyttelyt ovat yleisölle avoinna 22.4.-9.5.2023, ma-to 12-18, pe-su 12-16. Taidesuunnistuksen aikana 22.4.-23.4. klo 11-17. Tervetuloa!
Email Marketing Powered by MailPoet