Uusin jäsenkirje

Tampereen taidemuseon ystävät ry

12.4.2019

Jäsenkirje 2 

Hyvät Taidemuseon ystävät!

” Herää! Herää! Jo leivo laulelee nyt sinitaivaalla

ja päivätär koristelee nyt pilvet kullalla .. ”

Näin alkaa kuorolaulumme Kesä-aamu! Herättelen Teitä ”talvihorroksestanne” lukemaan tarkoin tämän jäsenkirjeemme, käymään taidemuseolla Veljekset von Wright- näyttelyssä, avoinna 19.5.asti, siellä myös linnut laulavat monissa loistoteoksissa. Jussi Mäntysen Jälkiä metsässä ja Taru Mäntysen Kulkijan näyt herättävät varmaan myös ajatuksia.

Herätkää myös nauttimaan alkavasta keväästä ja kesästä, sen valon voimasta, luonnon äänistä, vihreydestä ja elämän heräämisestä !

Hyvää, aurinkoista kevättä ja kesää Teille kaikille!  Tuomo Nisula

 

Kevättervehdys Tampereen taidemuseosta!

Taidemuseon uudet, helmikuussa avautuneet näyttelyt ovat olleet suosittuja. Ensimmäisen 4 viikon aikana näyttelyissä kävi jo yli 10 000 asiakasta ja lisää tulee koko ajan. Linnut, karhut, ilvekset ja muut pedot kiehtovat ja kiinnostavat niin lapsia kuin aikuisiakin. Muumimuseossakin vierailee yhä paljon kaikenlaista yleisöä, japanilaisia yhä edelleen myös. Huhtikuun 9. päivä muumit esittäytyvät myös Japanissa kun Mori Art Galleryssä Tokiossa avautuu suurin koskaan Japanissa esillä ollut muumiteosten näyttely. Näyttely kiertää Japanin suurimpia kaupunkeja yhteensä lähes 2 vuoden ajan ja on Suomen ja Japanin 100-vuotisten diplomaattisuhteiden juhlavuoden päätapahtuma. Muumien mahdollistamana Tampereen taidemuseo saa syksyllä esiteltäväkseen japanilaista mangaa eli sarjakuvaa, ensi kertaa laajasti Suomessa.

Alkuvuodesta eläköityneiden Olli Mattilan, Riitta Niemisen ja Tapio Suomisen tilalle saadaan vahvistukseksi uusi Muumimuseon amanuenssi Riikka Kuittinen Lontoosta ja kokoelmapäällikön isoihin saappaisiin astuu Suvi-Mari Eteläinen Mäntästä. Palvelupäällikkömme Heikki ”Hasa” Aittala puolestaan siirtyy väliaikaisesti Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden digipäällikön tehtävään ja Hasan tilalle saapuu aiemmin museolehtorina toiminut Kirsi Karvonen.

Siilo-hankekin etenee hyvin, viitesuunnittelutyö käynnistyi maaliskuussa ja taidemuseorakennuksen tilaohjelmaa tarkennetaan rakenteiden, LVI- ja sähkösuunnittelun osalta jotta tulevan uudisrakennuksen koko ja tarpeet saadaan paremmin mitoitettua. Samalla taidemuseon henkilökunta miettii yhdessä arkkitehtitoimisto AOR:n kanssa tulevaisuuden taidemuseotoimintaa. Ohjenuorana on olla rohkea, ennakkoluuloton, suvaitsevainen, saavutettava ja kansainvälinen – ja keulakuvana Tampere kulttuuripääkaupungiksi 2026 -hankkeelle. Mukavaa kevään alkua teille kaikille!

Taina Myllyharju

Retki Helsinkiin la 11.5.2019

Ateneum ja Reitzin kotimuseo

8.30  Lähtö taidemuseon edestä Puutarhakadulta

11.00 Ateneum, Kupka

12.30 Dylan marmoripiha, brunssi, Keskuskatu 3 A

15.00 Lähtö Ateneumin edestä

!5.15 Reitzin kotimuseo, Reitzin säätiön kokoelmat

16.30 Lähtö Tampereelle, perillä n.18.30

Retken hinta 80€ (kerätään linja-autossa).

Hinta sisältää sisäänpääsymaksut ja opastukset museoihin, ruokailun ja matkat. Ruokailun jälkeen on aikaa käydä omatoimisesti esim. Amos Rexissä, Kiasmassa, Oodissa…

Ilmoittautuminen viim. 2.5.2019 sirkku.kolhi@luukku.com tai numeroon 0400 782 260.

Museoiden yö Tampereella la 18.5. klo 18 -24

Taidemuseon ystävät toimivat Taidemuseolla valvojina ja ”vartijoina” ko, iltana

edellisvuosien tapaan. Voit valita mieleisesi valvontavuoron Ilmoittaudu Helsingin retkellä tai p. 0400 168 725 / Nisula. Museo tarvitsee meitä!

Ystävien kirpputori Taidemuseolla la 18.5.

Tampereen taidemuseon ystävät järjestävät kirpputorin Museoiden yönä, 18.5.2019 klo 18-22. Tuo kirpputorille myytävää tavaraa taidemuseolle torstaina 16.5. klo 15 – 17. Toivomme myytäväksi kotimaista lasia, koruja, huiveja, laukkuja, kirjoja, taidetta, keramiikkaa jne.

Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka tuovat hyvää myytävää ja käyvät ostoksilla. Samalla myös ilmoittautuminen myyjiksi ja tavaroiden hinnoittelu kirpputorimyyntiä varten.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA YSTÄVÄT JA YSTÄVIEN YSTÄVÄT!!!

Vuoden nuori taiteilija  2019  NASTJA  SÄDE RÖNKKÖ

näyttely ajalla 8.6. – 11.8.2109

Näyttelyn avajaiset pe 7.6. klo 18, jonne Taidemuseon ystävät ovat tervetulleita.

Taidemuseon alakerrassa LARS HOLMSTRÖMIN näyttely LXX-spectrum 8.6. – 11.8.2019.

Taidematka Mänttään ja Purnuun keskiviikkona 31.7.2019

Klo 09.30 Lähtö Tampereen Taidemuseolta

11.00 Opastettu tutustuminen Gösta Serlachiuksen taidemuseoon

13.00 Lounas Mänttän Klubilla

14.30 Lähtö Purnuun

15.30 Opastettu tutustuminen taidekeskus Purnuun, kahvi

17.00 Lähtö kotimatkalle

Matkan hinta 70 €, kerätään autossa (tasaraha, kiitos).

Ilmoittautumiset Paula Aholle, puh. 040 820 2968, sp. paula.aho@kantokolmio.net

Ilmoittautuessasi kerro mahdolliset ruoka-allergiat.

Riikan matka syyskuussa

Ystävien ulkomaan matka suuntautuu tänä vuonna Riikaan. Matkan ajankohdaksi on suunniteltu syyskuun alkupuolta tai puolta väliä. Tampereelta lennettäisiin varhain perjantai aamuna Riikaan ja paluu olisi myöhään sunnuntai-iltana/yönä Riikasta Tampereelle. Hallitus pyytää alkukesästä matkatoimistoilta tarjouksen, joka sisältäisi lennot, hotellin, bussikuljetukset Riiassa ja kaksi illallista.

Matkan hinta voisi asettua 400-500 euron luokkaan. Riiassa on mahdollisuus tutustua mm. useampien taidemuseoiden antiin sekä UNESCOn maailmanperintökohteena olevaan jugend-kaupunginosaan. Asiaan palataan, kun matkatoimistojen tarjoukset on saatu.

Vilpitön mieli – aito komedia väärennetyn taiteen veijareista

Tampereen Komediateatterissa alkaen pe 6.9.

Tositapahtumiin perustuva hulvaton seikkailu, joissa väärennetyn taiteen myynnillä elänyt Jouni valloittaa koko Etelä-Suomen. ” Myin Suomen täyteen väärennettyä taidetta ” Ratkiriemukas veijaritarina, jonka on kirjoittanut ja ohjannut PANU RAIPIA. Odotellaan syksyä!

Jäsenmaksu ja jäsenkortti

Jäsenkortti vuodelle 2019, ajalle 1.5.2019 – 31.4.2020, on lähetetty kirjepostissa kaikille jäsenmaksun maksaneille.

JOS KIRJEESSÄ EI OLE JÄSENKORTTIA, JÄSENMAKSU EI OLE SAAPUNUT TILILLEMME! Vuoden 2019 – 20 jäsenkortin voi lunastaa taidemuseon kassalta esittämällä maksutositteen!

Ystävien tili: Ålandsbanken FI87 6601 0001 0467 70

Kiitos jäsenmaksuista, jäsenkortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn Taidemuseon näyttelyihin v. 2020 huhtikuun loppuun asti. Valitettavasti Tampere-talon Muumi – näyttelyn sisäänpääsyyn jäsenkortti ei oikeuta. Muistetaan kuitenkin, että Tampereen Taidemuseon näyttelyiden avajaisiin ystävät ovat tervetulleita! (Avajaiset normaalisti perjantai-iltana ennen näyttelyn avaamista, asia kannattaa varmistaa! )

Ystävien kotisivu ja tiedotus

Taidemuseon ystävien kotisivun osoite on: www.tampereentaidemuseonystavat.fi . Sivuilla on tietoa tulevista tapahtumista, ilmoittautumisista ja muuta ajankohtaista asiaa. Aamulehden Tapahtumat – sivulla pyrimme myös ilmoittamaan tapahtumista!

Tärkeää!   

Ilmoita uusi / vaihtunut osoitteesi tai sähköpostiosoitteesi jäsenrekisteristä vastaavalle

Eila Hanniselle p.050 320 9135 tai eilahanni(at)gmail.com

Tampereen taidemuseon ystävät ry.

TR1, Väinö Linnan aukio 15, 2. krs, 33210 TAMPERE

Pj. Tuomo Nisula, email: tuomo.nisula@elisanet.fi

Siht. Anna-Liisa Sundquist,

email:  anna-liisa.sundquist@tampereentaidemuseonystavat.fi

Kevätterveisin

Hallitus